Γ. Παπαχρόνης: Μετά τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία οι Ξανθιώτες μπορούν να προσέρχονται για προσκύνημα στην Αγία Αικατερίνη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Γηροκομείου

Θωρακισμένοι έναντι της πανδημίας, αφού την Παρασκευή έλαβαν και την τρίτη δόση του εμβολίου , τρόφιμοι, μέλη του Δ.Σ αλλά και αρκετοί από τους εργαζόμενους του Γηροκομείου Ξάνθης ‘Ο Μέγας Βασίλειος’, ετοιμάζονται να εορτάσουν και να τιμήσουν την Αγία Αικατερίνη , στη μνήμη της οποίας είναι αφιερωμένος ο Ιερός Ναός εντός του ιδρύματος.

Και φέτος, λόγω της πανδημίας, στον σημερινό εσπερινό και στην αυριανή Θεία Λειτουργία θα παραστούν οι εμβολιασμένοι τρόφιμοι και τα μέλη του Δ.Σ, ενώ θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης.

Όμως , όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Γιάννης Παπαχρόνης, ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός, μετά τον εσπερινό σήμερα, και μετά τη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία αύριο, και για όσους συμπολίτες επιθυμούν να  προσκυνήσουν τη χάρη της Αγίας Αικατερίνης :’ έχει διαμορφωθεί ένα χώρος δίπλα στο καμπαναριό, ώστε με ασφάλεια και για τους τροφίμους, αλλά και για τους προσκυνητές, να; Προσέρχονται οι συμπολίτες που το επιθυμούν , να ανάβουν το κερί και να προσκυνούν την εικόνα. Θα γίνεται η απαραίτητη απολύμανση για αν είναι ασφαλείς και οι συμπολίτες μας.  Επίσης όσοι συμπολίτες επιθυμούν να δώσουν άρτους, για την αρτοκλασία υπέρ υγείας, μπορούν να το πράξουν καλώντας στο τηλέφωνο του Γηροκομείου. Είναι δύσκολες οι συνθήκες , ο κόσμος της Ξάνθης γνωρίζει ότι το Γηροκομείο μας εφαρμόζει ιδιαίτερα πρωτόκολλα–και πέραν όσων καλεί να εφαρμοστούν η πολιτεία- προκειμένου να διασφαλιστεί, κατά το δυνατόν μέσα στις παρούσες συνθήκες, η προστασία των ηλικιωμένων μας’.

Υπογραμμίζει για πολλοστή φορά ότι πάντα με μεγάλη προσοχή, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας , επιστρατεύθηκαν εναλλακτικοί τρόποι ψυχαγωγίας των τροφίμων, είτε με ελεγχόμενες εκδηλώσεις-σαν αυτή που θα γίνει αύριο το απόγευμα με εμβολιασμένους μουσικούς- είτε μέσω διαδικτύου, καθώς πέραν της προστασίας της σωματικής υγείας, απαραίτητη είναι και η ψυχολογική αποφόρτιση των τροφίμων.

Ακούστε τον κ. Γιάννη Παπαχρόνη.

Όλο αυτό το διάστημα οι προσφορές από συμπολίτες και συλλόγους είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη και αποδεικνύει την αλληλεγγύη και την ευαισθησία της τοπικής μας κοινωνίας:’ αύριο το γεύμα θα είναι αγριογούρουνο. Είναι προσφορά του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης ‘, ενημερώνει.

Η ανακοίνωση του Γηροκομείου για τον εορτασμό της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης είναι η παρακάτω:

«Την μνήμη της  Αγίας  Μεγαλομάρτυρος  Αικατερίνας της Πανσόφου, τιμά η εκκλησία μας με επίκεντρο του εορτασμού, τον Ιερό Ναό του Γηροκομείου Ξάνθης.

Συγκεκριμένα  Τετάρτη 24 Νοεμβρίου  και ώρα 18:30 μ.μ. έως 20:00 μ.μ.  παραμονή της εορτής,  θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου  κ.κ. Παντελεήμονος.

Ανήμερα της εορτής  Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 07:30 π.μ. έως 10:30 π.μ. θα τελεστεί  Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος   του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου  κ.κ. Παντελεήμονος.

Αρτοκλασίες συμπολιτών μας θα δεχόμαστε κατόπιν τηλ.  επικοινωνίας  στο 25410 23114.

Εξαιτίας  των ιδιαίτερων και  δύσκολων, λόγω covid,  συνθηκών που επικρατούν, εντός του Ιερού Ναού μπορούν να παραβρεθούν ΜΟΝΟ οι ηλικιωμένοι μας και τα εμβολιασμένα μέλη του Δ.Σ. του Γηροκομείου.

 Οι συμπολίτες μας θα έχουν την δυνατότητα να ανάψουν το κεράκι τους και  να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας Αικατερίνας μας στον ειδικό χώρο που διαμορφώσαμε στον αύλειο χώρο του γηροκομείου δίπλα στο καμπαναριό την  παραμονή Τετάρτη 24 Νοεμβρίου από τις 20:00μ.μ. έως 11:00 μ.μ. και  ανήμερα της εορτής  Πέμπτη 25 Νοεμβρίου από τις  10:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ.

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες  με Υγεία κα Χαρές στα σπιτικά τους.

Για την οικογένεια του Γηροκομείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Χ.  Παπαχρόνης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά