Με την όπερα του Μότσαρτ «Così fan tutte» κορυφώνεται το Φεστιβάλ Cosmopolis –Για τις δυο παραστάσεις από την COSMOCLASSICAL YOUTH ORCHESTRA ενημερώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ

Με την όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ  «Così fan tutte» («Έτσι κάνουν όλες») από, κορυφώνεται το Φεστιβάλ «Cosmopolis»

Συμμετέχουν 50 ταλαντούχοι νέοι και νέες μουσικοί από 6 χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα (18-29 ετών), που ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα και θα εργαστούν για τους ρόλους τους με κορυφαίους επαγγελματίες. Η Αλεξία Βουλγαρίδου, η διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο, μεταφέρει στο project την τεράστια εμπειρία της, έχοντας τραγουδήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην όπερα και έχοντας εμφανιστεί σε διάσημες σκηνές σε όλο τον κόσμο. Στην παραγωγή θα συμμετάσχει ο Gary Kudo, ένας βετεράνος coach στην όπερα με πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Ο νεαρός, πολλά υποσχόμενος, Ιωάννης Πρωτόπαπας διευθύνει την ορχήστρα, ενώ ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος Κοντοχρήστος είναι ο σκηνοθέτης του έργου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis κ. Άλκης Ζοπόγλου αναφέρθηκε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, στην εξαιρετική φετινή διοργάνωση εστιάζοντας στις δύο παραστάσεις της COSMOCLASSICAL YOUTH ORCHESTRA, στις 4 Δεκεμβρίου στη Ν.Καρβάλη, στο εκθεσιακό Κέντρο ‘Α.Μαρδύρης’ , και στις 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Τόνισε την σημαντική υποστήριξη από την περιφέρεια ΑΜΘ και επανέλαβε ότι το φεστιβάλ επιδιώκει την στήριξη  εκτός του Δήμου Καβάλας, που παρέχεται εξ’ αρχής, και από άλλους Δήμους και φορείς.

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν απαιτείται όμως ηλεκτρονική κράτηση για την παράσταση στη Ν.Καρβάλη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Cosmopolis , για δε την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr/OnLine κρατήσεις.

Η πλατφόρμα κρατήσεων για την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής θα ανοίξει την Τετάρτη 1/12/2021 και ώρα 11 π.μ.

Ακούστε τον κ. Α.Ζοπόγλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά