Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ, Β.Τσαπρούνης: Επιλύθηκε το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις δαπανών ιατροφαρμακευτικών πράξεων, παραμένουν τα προβλήματα με τις αναστολές καθηκόντων

Επιλύθηκε τελικά το πρόβλημα με τις δραματικές καθυστερήσεις στις πάσης φύσεως ιατρικές δαπάνες που ταλαιπώρησε στρατιωτικούς και στην Ξάνθη, καθώς με παρέμβαση του υφ. Εθνικής Άμυνας Ν.Χαρδαλιά, αποδεσμεύθηκε το απαραίτητο ποσό, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης-Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ-  κ. Βάιος Τσαπρούνης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Για το θέμα η Ένωση είχε αποστείλει σχετική αποστολή προς την Ομοσπονδία, ζητώντας να δοθεί λύση αφού οι καθυστερήσεις ξεπέρασαν τους έξι μήνες.

Παραμένουν όμως – και ενόψει εορτών μεγεθύνονται- τα προβλήματα  που σχετίζονται με τις αναστολές καθηκόντων υγειονομικών και οπλιτών θητείας στο 212 ΚΙΧΝΕ, οι οποίοι δεν προχώρησαν σε εμβολιασμούς.

Ήδη η Π.Ο.Ε.Σ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, άνοιξε λογαριασμό σε τράπεζα προκειμένου να εξασφαλίσει, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, τα προς το ζην, σε εκείνα τα στελέχη, που για πολλούς και διάφορους λόγους, επέλεξαν να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Όπως  τόνισε ο κ. Τσαπρούνης δεν είναι αρμοδιότητα της Ένωσης να κρίνει τις επιλογές των μελών της. Οφείλει όμως να σταθεί στο πλευρό των μελών που έχουν ανάγκη.

Τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό σε στρατιωτικές υγειονομικές δομές που βγήκαν σε αναστολή, περιγράφονται στις επιστολές που απέστειλε η Ένωση στην Ομοσπονδία.

Όπως ενημερώνει ο κ. Τσαπρούνης το θέμα ετέθη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και η απάντηση που δόθηκε είναι ότι για λόγους ισονομίας δεν μπορεί να δώσει λύση.

Αναρωτήθηκε πάντως αν λόγοι ισονομίας δεν επιτρέπουν και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που είναι σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου , όπως η απλήρωτες νυχτερινές εργασίες ή οι απλήρωτες υπερεργασίες.

Κατέληξε τονίζοντας ότι η προτροπή και του Δ.Σ. της Ένωσης και της Π.Ο.Ε.Σ προς τους στρατιωτικούς είναι να ρωτήσουν τους γιατρούς τους αν δύνανται να κάνουν το εμβόλιο και εφόσον η απάντηση είναι θετική να προχωρήσουν σε εμβολιασμό.

Ακούστε τον κ. Β.Τσαπρούνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά