Η. Ασκαρίδης: Η Ευχούπολη των εκπλήξεων και της χαράς περιμένει μικρούς και μεγάλους

Μια ‘Ευχούπολη’ ονειρική ετοίμασε το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τις φετινές γιορτές!

Ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο γεμάτο εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, ικανό να δώσει σε όλες και όλους μας, κυρίως όμως στα μικρά παιδιά, στιγμές ανεμελιάς και χαράς στην εποχή του φόβου και των περιορισμών:’ θα θέλαμε και το Κέντρο Πολιτισμού και ο δήμαρχος  να οργανώσουμε ακόμη περισσότερες δράσεις. Δυστυχώς όμως η κατάσταση με την πανδημία δεν μας το επιτρέπει. Πέρυσι δεν έγιναν εορταστικές εκδηλώσεις, φέτος αναβαθμίσαμε το χώρο της Ευχούπολης, τον επεκτείναμε, επεκτείναμε και τη χρονική διάρκεια μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και παράλληλα διασφαλίσαμε ότι ο χώρος θα λειτουργήσει με ασφάλεια’, επισημαίνει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Ο χώρος λειτούργησε χθες Κυριακή με δράσεις συλλόγων της Ξάνθης, την επίσημη όμως λειτουργία του θα σηματοδοτήσει η αυριανή –Τρίτη 7 Δεκεμβρίου- φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικού δέντρου της Ξάνθης, στις 18:30,  στην πλατεία Δημοκρατίας:’ οι εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους θα είναι καθημερινές. Το καινούριο σπιτάκι του Αϊ –Βασίλη τους περιμένει . Θα το εντοπίσουν από την καμινάδα του που θα βγαίνει καπνός, ενώ φροντίσαμε να ‘ντύσουμε’ χειμωνιάτικα και γιορτινά το όλο σκηνικό με τεχνητό χιόνι. Τα παιδιά θα φωτογραφίζονται με τον Αϊ –Βασίλη μέσα σε αυτό το σκηνικό’, σημειώνει ο κ. Ασκαρίδης.

Γενικότερα η εικόνα της Ευχούπολης φέτος είναι διαφορετική. Τα σπιτάκια αντικαταστάθηκαν με πανέμορφα δενδρόσπιτα που σίγουρα θα εξάψουν τη φαντασία των παιδιών και θα τους εξασφαλίσουν στιγμές ανέμελου παιχνιδιού.

Ακούστε τον κ. Ηλία Ασκαρίδη.

Παράλληλα μέσα από το γιορτινό παιχνίδι, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου, σκοπεύει με μια ιδιαίτερη δράση, έμπρακτα, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές των δημοτικών σχολείων στην προστασία του περιβάλλοντος:’ κάθε δημοτικό σχολείο θα έχει το δικό του έλατο. Τα παιδιά θα έρθουν εδώ και θα το στολίσουν με δικές τους δημιουργίες. Όταν θα πέσει η αυλαία της Ευχούπολης, το δέντρο τους θα φυτευτεί στην αυλή του σχολείου τους για να τους θυμίζει τα φετινά Χριστούγεννα’, πληροφορεί ο κ. Ασκαρίδης.

Σημείωσε ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Δ.Ε Σταυρούπολης, στις 18:30, και θα ακολουθήσουν όμορφες εορταστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλώντας γονείς και απιδιά από όλους του οικισμούς της Δ.Ε. Σταυρούπολης , αλλά και από την Ξάνθη, να προσέλθουν και να διασκεδάσουν.

Τέλος, υπενθύμισε σε όλες και όλους ότι η Ευχούπολη μας περιμένει, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους όσους εργάστηκαν για μέρες προκειμένου  η Ξάνθη μας να ‘ντυθεί’ στα γιορτινά της.

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά