Μιχάλης Στυλιανίδης: "Φωνάζει ο κλέφτης..."

O Δήμαρχος Ξάνθης απαντά, με Δελτίο Τύπου,  στην παράταξη "Πολίτες για την Αλλαγή", μετά την αποχώρηση των τελευταίων, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Ο Δήμαρχος, Μιχάλης Στυλιανίδης, κάνει λόγο για "συνδιοίκηση" και όχι για "συναίνεση" σχετικά με την "αξίωση" της παράταξης "Πολίτες για την Αλλαγή", για συμμετοχή σε επιτροπή που συγκροτείτε σύμφωνα με συγκεκριμένο Νόμο, αναφέρει  τον Νόμο "Καλλικράτη" που έβαλε τη βάση στο 42% για την εκλογή συνδυασμού από την πρώτη Κυριακή και καταλήγει με το γνωστό γνωμικό "φωνάζει ο κλέφτης".

 

Το Δελτίο Τύπου:

            "Κατανοώντας την αγωνία της «κάθε Αντιπολίτευσης» για την επιβεβαίωση του ρόλου της, πολλές φορές έχουμε ανεχθεί σαν Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και εγώ προσωπικά σαν Δήμαρχος έντονες και πολλές φορές αναίτιες επιθέσεις.

            Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όμως, ο κ. Πούλιος και κάποιοι από την παράταξη του, ξεπέρασαν τα εσκαμμένα.

            Δημιούργησαν ένταση απαιτώντας την συμμετοχή τους σε μια επιτροπή, η οποία εκ του νόμου απαρτίζεται από δύο μόνο μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης, αγνοώντας κάθε έννοια της αρχής της πλειοψηφίας και ζητώντας ουσιαστικά όχι συναίνεση, αλλά συνδιοίκηση.

            Ο Δήμαρχος Ξάνθης ούτε φοβάται ούτε αποφεύγει τίποτε, άλλωστε η συνεχόμενη εκλογή και η μακροχρόνια ενασχόληση με τα κοινά χαρακτηριζόταν και χαρακτηρίζεται πάντα από διαφανή  τίμια και συνετή Διοίκηση.

            Το ότι ο Δήμος της Ξάνθης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο υγιείς Δήμους της χώρας, αυτό ο κύριος Πούλιος προτιμά να το ξεχνά, αντ’ αυτού κάθε φορά που θέλει να προκαλέσει ένταση και δημοσιότητα τότε αναφέρεται ή στην ΔΕΥΑΞ, ή την ΕΑΠΠΑΞ, στην οποία ΔΕΥΑΞ συμμετέχει με δύο μέλη του συνδυασμού του στο Δ.Σ. της εταιρείας και σε  πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση  των οικονομικών στοιχείων και της θέσης της εταιρείας, εκεί δεν ακούσαμε τίποτε.

 Για την δε ΕΑΠΠΑΞ είναι γνωστό ότι η εταιρεία μετά την αδυναμία και παρά τις προσπάθειες του Δήμου να κρατήσει τους εργαζόμενους, οδηγήθηκε σε λύση και εκκαθάριση.

Τέλος αντί να επικαλούμαστε εμείς, ότι ελέω Καλλικράτη και με την αλλαγή του νόμου για το 42% χάσατε στην Δεύτερη και όχι από την πρώτη Κυριακή, επικαλείστε εσείς έλεος (προφανώς για την ταλαιπωρία της δεύτερης εβδομάδας)για το οποίο  εάν επιμένετε  δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στον ομοϊδεάτης σας κύριο Ραγκούση.

 Επειδή  όμως σας αρέσουν τα γνωμικά του σοφού λαού μας. Να  ένα που χαρακτηρίζει και  την αντιπολιτευτική σας τακτική.

 Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης…!!!"

Πολιτικά
Τοπικά