Οι μαθητές της Ξάνθης, μας συγκίνησαν, με τα γιορτινά τραγούδια τους, τα κάλαντα, τις ευχές-Ακούστε τα παιδιά.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, τηρώντας όλα τα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωναϊού, οι γιορτές και  φέτος, ήταν διαφορετικές.

Ο Δήμος Ξάνθης με δράσεις, με τον διάκοσμο στην πόλη, με  μουσικές των γιορτών, κατέβαλε την προσπάθειά του  ώστε να διατηρηθεί το χαμόγελο στα χείλη μας, ώστε να λειτουργούμε όλοι, με την άσβεστη ελπίδας για την επόμενη ημέρα.

Στα έθιμά μας, τα κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Φώτων, έχουν κυρίαρχο ρόλο στη λειτουργία, στη διάθεση και στο χαμόγελο των παιδιών μας.

Μετά από την πρόσκληση που εξέπεμψε ο Δήμος Ξάνθης μέσα από τον Ραδιοφωνικό του Σταθμό "Όμορφη Πόλη 89,9" προς την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η συμμετοχή ήταν πάνω από τα αναμενόμενα και οι συνεργασίες που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε σχολικές μονάδες, έφεραν αποτελέσματα μοναδικά.

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Ειδικά σχολεία, Μουσικά σχολεία και μικροί πολίτες αυτής της πόλης, δημιούργησαν ένα συγκινητικό αποτέλεσμα και έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι τα ομορφότερα πράγματα στη ζωή κρύβονται μέσα στην απλότητα της καθημερινότητας.

Γιορτινά τραγούδια, κάλαντα και ευχές, διηγήματα του Παπαδιαμάντη, ήθη και έθιμα του τόπου μας,  κατέκλισαν αυτές τις ημέρες τη ροή του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης, με τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και τους γονείς να καμαρώνουν μαζί με εμάς για τη δημιουργική διάθεση όλων και οι ακροατές της "Όμορφης Πόλης 89,9" να απολαμβάνουν τη γιορτινή διάθεση όλης της κοινότητας.

Φέτος τα κάλαντα τα ακούσαμε με την ψυχή μας,  δυνατά και  καθαρά, ενώνοντας τις φωνές όλων, δίνοντας μηνύματα σε πολλαπλά επίπεδα, κοιτάζοντας προς το αύριο αυτής της πόλης, προς το αύριο της Ελλάδας, μέσα από τα μάτια των νέων μας.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021,  στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, παρουσιάσαμε, συγκεντρωμένη, τη δουλειά της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, ξεκινώντας μάλιστα από τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας, την κα. Εύη Στυλιανίδου που πάντα θετικά ανταποκρίνεται σε κάθε πρόσκληση-πρόκληση και αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, για το τελικό αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια σε κάθε κατεύθυνση δίνουν τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης και Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, όσο και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου, που "έτρεξε" όλη την προσπάθεια κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης, με την ευχή η πρωτοβουλία αυτή να έχει συνέχεια.

Είμαστε βέβαιοι οτι η εκπαιδευτική  κοινότητα της Ξάνθης,   θα συνεχίσει  να εκφράζεται δημιουργικά, με πάθος και όραμα, με χαμόγελο και ελπίδα.

Καλό 2022, όλοι μαζί, μια ζεστή παρέα, μια δυνατή φωνή, με θετική διάθεση για δημιουργία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά