Σε οριακό σημείο οι γιατροί του Νοσοκομείου. O Ν. Ντίνος μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί με τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση σε έμψυχο -και όχι μόνο- δυναμικό, καταβάλλοντας υπερπροσπάθειες ώστε να ελαχιστοποιηθούν κίνδυνοι που απορρέουν από την ακολουθούμενη πολιτική στη δημόσια υγεία για την πλήρη λειτουργία των κλινικών και μονάδων του Νοσοκομείου της Ξάνθης.

Ο Επιμελητής Β’ της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου και μέλος του Δ.Σ. της Ε..Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ κ. Ναπολέων Ντίνος με αφορμή τη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου γνωστοποίησε το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς τους.

Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι πολλά και σε ορισμένες κλινικές εμπεριέχουν κινδύνους για τη συνέχιση της λειτουργίας τους εξαιτίας υποστελέχωσης ( καρδιολογική, παθολογική, ΜΕΘ, παιδιατρική) ο κ. Ντίνος διαβεβαιώνει την τοπική κοινωνία ότι οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς δεν έχουν υποβαθμιστεί ούτε στο ελάχιστο εξαιτίας ακριβώς της υπερπροσπάθειας του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όμως η Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ, δεν είναι διατεθειμένη να…’στρουθοκαμηλίσει’ απέναντι σε δυσκολίες και αναπάντητα ερωτηματικά που δημόσια εδώ και μήνες καταθέτει προς την τοπική κοινωνία καθώς εκτιμά ότι προέχει η απρόσκοπτη και πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου, την οποία βλέπει να απειλείται.

Μέσα στις επόμενες ημέρες συγκαλείται σύσκεψη με τις ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών από όλη την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. για χάραξη κοινής διεκδικητικής πορείας καθώς και συναντήσεις με σωματεία εργαζομένων του νομού Ξάνθης για ζητήματα υγείας και οργάνωση κινητοποιήσεων.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ν.Ντίνου.

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά