Μ.Τσιακίρογλου: τα μέτρα είναι καταστροφικά για εστίαση και διασκέδαση

Καταστροφικά για εστίαση και διασκέδαση τα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ, επισημαίνουν σε κάθε τόνο οι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι για μια ακόμη φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με περιορισμούς που δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα μέτρα στήριξης, και μάλιστα αυτή τη φορά σε εορταστική περίοδο.

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η ολομέλεια προέδρων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΠΟΕΣΕ και αναμένεται να λάβει αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει ο κλάδος απέναντι στα νέα μέτρα.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ και πρόεδρος του σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Ξάνθης κ. Μαίρη Τσιακίρογλου, ο κλάδος, κάτω από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει:’ επί της ουσίας, με έμμεσο τρόπο, καταργείται η πληρότητα του 100%. Μετρικές αποστάσεις , τραπέζια με έξι άτομα περιορίζουν δραματικά την πληρότητα. Αν κάποιος επαγγελματίας έχει ήδη κλείσει το κατάστημα του, αλλά πλέον με τα νέα μέτρα δεν δύναται στο χώρο του να φιλοξενήσει όλους τους πελάτες που έκαναν κράτηση , τι θα κάνει; Θα τους διώξει; Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται να εφαρμόζονται οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η περιφέρεια ούτε μπουζούκια έχει , ούτε καταστήματα του μεγέθους των Αθηνών’.

Ακούστε την κ. Μαίρη Τσιακίρογλου.

Η κ. Τσιακίρογλου με έμφαση σημείωσε ότι πέρα από τις απώλειες που θεωρούνται δεδομένες λόγω των μέτρων, από 1-1-22 σταματούν να ισχύουν οι δεσμεύσεις των επαγγελματιών λόγω των επιστρεπτέων προκαταβολών, οπότε με δεδομένες τις εξαιρετικά φορτικές, έως εξοντωτικές, υποχρεώσεις του κλάδου, με κυρίαρχη την αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, έρχονται  απολύσεις και μειώσεις ωραρίων :’ οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος τριπλασιάστηκαν. Ήδη συνάδελφοι με ενημέρωσαν ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν και σκέφτονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Υπάρχει συσσωρευμένη οργή στο χώρο’.(Σ.σ: σήμερα το μεσημέρι, μετά τη συνέντευξη της κ. Τσιακίρογλου,  ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης και προστασίας εργαζομένων συγκεκριμένων όμως ΚΑΔ).

Πάντως ούτε και την περίοδο των Χριστουγέννων οι επαγγελματίες της εστίασης είχαν την κίνηση που προσδοκούσαν:’ ήταν μια καλή εβδομάδα, όχι όμως αντίστοιχη των εορτών. Ελάχιστες προκρατήσεις ή και καθόλου παραμονές Χριστουγέννων… ‘.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια : Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά