Τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια γιορτάζει αύριο η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης-Ευχές από τον πρόεδρο Τ.Καραογλανιάν και κάλαντα από τα μέλη

Πάνω από 50 χρόνια, κάθε 5η Ιανουαρίου, παραμονή Χριστουγέννων και Θεοφανείων για την Αρμενική Εκκλησία, τα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης μέχρι αργά το βράδυ έψαλαν τα κάλαντα στους εκπροσώπους τοπικών αρχών, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  και στις γειτονιές της Ξάνθης.

Δυστυχώς το πατροπαράδοτο έθιμο φέτος, λόγω της πανδημίας, δεν τηρήθηκε με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο. Τα κάλαντα όμως των Χριστουγέννων, σήμερα παραμονή της γιορτής για την Αρμένικη Εκκλησία, τα έψαλαν τα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης και ακούστηκαν στην πόλη, μέσα από τη συχνότητα του δημοτικού ραδιοφώνου.

Ευχές για μια καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία, εκ μέρους όλης της Αρμενικής Κοινότητας, έστειλε ο πρόεδρος κ. Τακβόρ Καραογλανιάν προς όλους τους Ξανθιώτες.

Όπως ενημέρωσε αύριο στην αρμενική εκκλησία Ξάνθης θα τελεσθούν οι ακολουθίες των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων με τον αγιασμό των υδάτων.

Ακούστε τον κ. Καραογλανιάν και τα αρμένικα κάλαντα των Χριστουγέννων.

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά