Ξάνθη-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στη 1:30 μετά το μεσημέρι

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων σήμερα,  Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. 

Η συγκέντρωση στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί  στη 1:30μμ, στην Πλατεία Δημοκρατίας.

 Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας.

 Στη συγκέντρωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Εμείς, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές της Ξάνθης, έχουμε ξεκαθαρίσει, σε όλους τους τόνους ότι θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά για παιδαγωγικούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους. Ξέραμε από την αρχή, αυτό που φάνηκε με το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς, ότι δηλαδή οι μήνες καραντίνας και τηλεκπαίδευσης θα είχαν ολέθρια αποτελέσματα στην κοινωνική συνοχή, μαθησιακή λειτουργία αλλά και την ψυχολογία χιλιάδων μαθητριών/ών.


Είχαμε όμως θέσει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε το άνοιγμα αυτό των σχολείων να είναι ασφαλές. Τα μέτρα που ζητήσαμε ήταν τα αυτονόητα:


– 15 παιδιά σε κάθε τμήμα σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας για εξεύρεση χώρων ή εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης έστω και τώρα, με ταυτόχρονες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
– Παροχή συστημάτων αερισμού των αιθουσών.
– Μείωση των παιδιών στα σχολικά ΜΜΜ στο 50% από το 100% που είναι σήμερα σε πληρότητα.
– Παροχή δωρεάν μασκών υψηλής προστασίας σε μαθήτριες/ές και εκπαιδευτικούς.
– Δωρεάν επαναλαμβανόμενα PCR test για μαθήτριες/ές και εκπαιδευτικούς. Τα rapid test να γίνονται στα σχολεία από εξειδικευμένο προσωπικό
– Ολιγοήμερο κλείσιμο τμήματος, και ουσιαστική ιχνηλάτηση, εφόσον βρεθεί θετικό κρούσμα σε μαθήτρια/ή ή εκπαιδευτικό του τμήματος.
– Προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου στη διάθεση των διευθύνσεων για γρήγορη αναπλήρωση εκπαιδευτικών που θα βρεθούν θετικές/οί.
– Ειδικές ρυθμίσεις για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Το ΥΠΑΙΘ δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για αυτούς σε αντίθεση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
– Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και μετατροπή όλων των υπαρχόντων σε πλήρους ωραρίου.

Στην πιο δραματική, μέχρι τώρα, στιγμή της πανδημίας (21.000 θάνατοι και πάνω από 240.000 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 0-17 ετών) το ΥΠΑΙΘ εμμένει στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, με υπερπλήρη τμήματα, πληρότητα σχολικών λεωφορείων στο 100%, με το αντιεπιστημονικό πρωτόκολλο του 50% συν ένα για την αναστολή λειτουργίας τμήματος, με μοναδικό «μέτρο» ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη μόνο εβδομάδα! Ακόμα και αυτά, όμως, μάταια τα αναζητούν εκπαιδευτικοί και μαθήτριες/ές, καθώς εξαντλήθηκαν!", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά