Μια διαφορετική παρέμβαση, μια παρέμβαση μνήμης, του Τάκη Σιδηρόπουλου: σαν σήμερα σκοτώθηκε ο μακαριστός Πρωτοσύγκελος, αρχιμανδρίτης Αντώνιος Δαλάτσης…

Μια διαφορετική παρέμβαση ζήτησε να κάνει μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, σήμερα το πρωί, ο συμπολίτης μας κ. Τάκης Σιδηρόπουλος, εκφράζοντας το σεβασμό, μέσω της μνήμης, σε εκείνους που έφυγαν από τη ζωή αλλά :’ έμεινε ανεξίτηλη η προσφορά τους στη μνήμη’, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Υπενθύμισε ότι σαν σήμερα, 13 Ιανουαρίου του 1996 :’ σκοτώθηκε σε τροχαίο ο μακαριστός Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, αρχιμανδρίτης Αντώνιος Δαλάτσης. Υπήρξε μια στιβαρή κολώνα για την τοπική μας εκκλησία και την Ορθοδοξία. Όσοι τον συναναστραφήκαμε δεν τον ξεχνούμε. Είναι ημέρα μνήμης η σημερινή. Η μνήμη είναι ο γραφιάς της ψυχής. Πήγαινε να παραλάβει παιδιά που είχαν επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα για την εορτή των Χριστουγέννων. Στο 101 χλμ της Ε.Ο Αθηνών -Υλίκης συνέβη το μοιραίο. Στους έξι μήνες από το χαμό του, κοιμήθηκε και ο μακαριστός Μητροπολίτης Ξάνθης κυρός Αντώνιος Κλαουδάτος. Δεν ξεχνώ και τη μακαριστή ηγουμένη Σεργία της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης που σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 19 Αυγούστου του 2021. Την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης την ίδρυσαν επί ημερών τους,  ο «μικρός» και ο «μεγάλος» Αντώνιος,  όπως τους αποκαλούσαμε οι Ξανθιώτες γιατί είχαν το ίδιο όνομα, - κτήτωρ ήταν ο «μικρός»-  και έγινε καταφύγιο για ορφανά παιδιά από χώρες που μαίνονταν πόλεμοι, για παιδιά απροστάτευτα …’ κατέληξε.

Ακούστε την παρέμβαση του κ. Τ.Σιδηρόπουλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά