Κ. Κουρτίδης: Η αγάπη για τον τόπο, ενώνει όλες τις δυνάμεις, για να υπηρετήσουμε με σεβασμό τον πολίτη και να αφήσουμε ισχυρό αποτύπωμα, με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, εξελίχθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, δείχνοντας από την πρώτη στιγμή, τη γνώση στα τοπικά ζητήματα, την ενωτική του διάθεση,  την εμβέλεια της προσωπικότητάς του και τη στοχευμένη πολιτική του στην εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς σκοπιμότητες και αποκλεισμούς.

Ακούστε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης:

Ο Κώστας Κουρτίδης ανακοίνωσε τους άξονες και τις προτεραιότητες που θέτει, με το ξεκίνημα της πορείας του, παρουσιάζοντας ένα ευέλικτο σχέδιο δράσης και παρεμβάσεων.

Ο σεβασμός στον πολίτη, η καθημερινότητα, η ισονομία, η κοινωνική συνοχή, οι κοινωνικές δομές, οι συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα και η έναρξη δράσεων και παρεμβάσεων ώστε να δοθεί η προοπτική της εκκίνησης στον τόπο, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε,  μπήκαν σε πρώτο πλάνο, σε αυτή την πρώτη επαφή με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής και κατ΄ επέκταση με όλη την κοινωνία.

Συγκλονιστικούς ανθρώπους γνωρίζω στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, σημειώνει ο Κώστας Κουρτίδης, τονίζοντας την επάρκεια της γνώσης των υπηρεσιακών παραγόντων και τη στόχευσή του να βοηθήσει τις υπηρεσίες, με περισσότερα μέσα και υποδομές, ώστε το έργο τους να είναι άμεσο και αποτελεσματικό.

Αναδασμοί, καταγραφή κτιρίων και ανάλογη αξιοποίηση, ιστορικές καπναποθήκες, συνεργασίες με συλλογικότητες που αποτελούν τον πλούτο της περιοχής, πύκνωση των δράσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», Εναλλακτικός Τουρισμός, γαστρονομία του τόπου, επισκόπηση και επικαιροποίηση μελετών και  ταυτόχρονα διαβούλευση με την κοινωνία για την προτεραιοποίηση των δράσεων, ανοιχτές πόρτες και άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, περιείχαν οι πρώτες προσεγγίσεις του Κώστα Κουρτίδη για την τοπική ανάπτυξη και ευημερία.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ακολούθησε η Ευλογία και κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ξάνθης, με την παρουσία όλων των παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης που αγωνίζονται, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κώστας Κουρτίδης,  για την ευρύτερη περιοχή, ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους και την ανεκτίμητη συμβολή τους στην πορεία του τόπου.

Το "φλουρί" της Βασιλόπιτας ανακάλυψε στο δικό του κομμάτι ο Δήμαρχος Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά