Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!!

 

Με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης,  δηλώνει την συμπαράστασή του στους συλληφθέντες στο Υπουργείο Εργασίας και απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

"Καταγγείλουμε την  κυβέρνηση του «νόμου και της τάξης» για την ωμή βία  ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα  δε δίστασε να χτυπήσει και να συλλάβει δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων (Προέδρους, Γραμματείς, κλπ.) που πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό.

     Η κλιμάκωση της κρατικής βίας ενάντια σε απεργούς (Μετρό και ΜΜΜ), στους αγρότες, στο ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να βάλει φρένο στο «μεγάλο φουσκωμένο ποτάμι, την οργή του λαού», στην οργανωμένη πάλη των εργατών, των υπαλλήλων, των ανέργων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που αργά ή γρήγορα θαστραφεί ενάντια στα αφεντικά της τρικομματικής κυβέρνησης, θα ανατρέψει την εξουσία και το κράτος του κεφαλαίου.

  Η λυσσαλέα  προσπάθεια της κυβέρνησης να προβοκάρει, να βρωμίσει το οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο , με τις κατασκευασμένες κατηγορίες  έπεσε στο κενό.

    Η κυβέρνηση γνωρίζει πως όλο και περισσότερο θα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ταξικό κίνημα, με το σύνολο των λαϊκών δυνάμεων που συνειδητοποιούν πως όχι μόνο δεν έχουν τέλος τα βάσανα, αλλά βρίσκονται απέναντι σε μια συνολική επίθεση, με στόχο το τσάκισμα των δικαιωμάτων για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.  Αυτό είναι που φοβούνται κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοτες,  την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη των εργαζομένων.

  Καλούμε τους συναδέλφους, τους ανέργους του κλάδου, τις γυναίκες και τους νέους να εκφράσουν με κάθε μέσο και τρόπο την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες, να πεισμώσουν, να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο  και να συμμετέχουν μαζικά και οργανωμένα στην οργάνωση του αγώνα για την οργάνωση Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στα μέσα Φλεβάρη."

Πολιτικά
Τοπικά