Χ.Ευστρατίου: Αναβάλλεται για την 1η Φεβρουαρίου η πανελλήνια δράση της ΑΔΕΔΥ για την υγεία- Μόνο με συντονισμό θα υπάρξει αποτέλεσμα

Λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να αναβάλλει για την 1η Φεβρουαρίου την πανελλήνια δράση για την υγεία που είχε αποφασίσει να διοργανώσει σε όλη τη χώρα αύριο Πέμπτη.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, απαιτείται συντονισμός, και όχι διάσπαση με επιμέρους δράσεις , των πρωτοβάθμιων σωματείων και του συνδικαλιστικού κινήματος, για να υπάρξει αποτέλεσμα στις διεκδικήσεις :’ εάν υπάρξουν διασπάσεις στο κοινό αίτημα , θα βρεθούμε για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με τις πρακτικές του ‘διαίρει και βασίλευε’ επισημαίνει, τονίζοντας ότι για το θέμα της υγείας προ ημερών είχε διοργανωθεί και άλλη δράση από σωματεία χωρίς να το γνωρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Ακούστε τον κ. Χ.Ευστρατίου.

Υπενθύμισε το σύνολο των παρεμβάσεων του Ν.Τ.Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ για την ενίσχυση και στήριξη της δημόσιας υγείας στην Ξάνθη και πρωτίστως του Νοσοκομείου:’ απευθυνθήκαμε και στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο και στην τοπική αυτοδιοίκηση . Το θέμα είναι αν εισακουστήκαμε και τι έγινε. Απαιτείται ειδικό μισθολόγιο των γιατρών αν πραγματικά θέλουμε ενίσχυση των Νοσοκομείων. Αλλιώς θα συνεχίσουν να αναζητούν εργασία σε μεγαλοκλινικές. Πρέπει να δοθούν κίνητρα. Στους νοσηλευτές τα κενά είναι αντίστοιχα με το σύνολο των κενών στο δημόσιο τομέα. Πρέπει όμως να αναφερθεί  ότι το νοσηλευτικό προσωπικό είναι άριστα καταρτισμένο ’ επισημαίνει και προσθέτει:’ οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν είναι δυνατόν να επιλέγονται  με κομματικά κριτήρια, αλλά με βάση τις ικανότητες’.

Το δημόσιο και οι ιδιώτες

Με αφορμή πάντως τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα με εγκλωβισμούς οδηγών εξαιτίας του χιονιά στην Αττική Οδό, ο κ. Ευστρατίου, υπογραμμίζει:’ κανείς δεν είναι αντίθετος με τις επενδύσεις. Όμως το να δοθούν τα πάντα σε ιδιώτες πρέπει να αρχίσει να μας προβληματίζει ως προς τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις. Το κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να είναι απών. Ο ιδιώτης αποσκοπεί στο κέρδος, το δημόσιο στην εξυπηρέτηση του πολίτη.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά