Γιορτάστε το Ξανθιώτικο Καρναβάλι με τον πολιτιστικό σύλλογο ‘ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ’-Πάρτι, κυνήγι χαμένου θησαυρού και έκθεση από παλαιότερες διοργανώσεις

 
 
Τα Βατράχια της Ξάνθης είναι αποφασισμένα –όπως και πέρυσι – να μην επιτρέψουν σε κανέναν μας να ξεχάσει τους ρυθμούς της πόλης την περίοδο της Αποκριάς.
 
Βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους, λύσεις στα αδιέξοδα περιορισμών και απαγορεύσεων και μας καλούν να απολαύσουμε και τις φετινές ΘΛΕ-Ξανθιώτικο Καρναβάλι: ‘ ετοιμάσαμε τρεις εκδηλώσεις. Προβληματιστήκαμε με όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, όμως ήδη είχαν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες. Έτσι αποφασίσαμε να τις υλοποιήσουμε και να δούμε στη συνέχεια με ποιόν τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε και το λαό της Ουκρανίας. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα και για τους συμπολίτες, αφού φέτος ήταν μικρότερη η προσφορά, ικανοποιητική όμως, στη δράση ‘Ο Αϊ-Βασίλης άργησε μια μέρα’. Σίγουρα όμως θα βρεθεί τρόπος’, επισημαίνει ο πρόεδρος των Βατράχων Μιχάλης Τσέπελης.  
 
Ο πρόεδρος του συλλόγου  ενημέρωσε για το κυνήγι χαμένου θησαυρού και τον πρωτότυπο τρόπο που φέτος στήθηκε, για την online έκθεση που ετοίμασαν οι Βάτραχοι , με τη συνδρομή και άλλων συλλόγων και φωτογράφων της Ξάνθης, στην οποία παρουσιάζονται οι αξέχαστες στιγμές του καρναβαλιού της Ξάνθης , αλλά και τα έθιμα της Αποκριάς- την οποία μέσω του διαδικτύου διοχέτευσαν και στο εξωτερικό με μεταφράσεις στα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες- και για το μασκέ πάρτι που διοργανώνουν σήμερα λίγο μετά τις 10:00 στο καφέ-μπαρ Κυβερνείο.
 
Η ανακοίνωση των Βατράχων με την οποία γνωστοποιούν τη φετινή τους συμμετοχή στις ΘΛΕ –Ξανθιώτικο καρναβάλι 2022, είναι η εξής:
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι Βάτραχοι την Κυριακή 6 Μαρτίου, σας καλούν να αναζητήσετε έναν κρυμμένο θησαυρό́ στα στενά́ της πόλης μας, να ακονίσετε τη σκέψη σας, να συνεργαστείτε με την παρέα σας και να λύσετε καρναβαλικούς και όχι μόνο γρίφους που θα σας οδηγήσουν σε κομβικά σημεία της πολιτιστικής παράδοσης της Ξάνθης.
Εμείς σας εγγυόμαστε μια όμορφη, εναλλακτική εμπειρία με τη χρήση της τεχνολογίας και της εφαρμογής Actionbound, που θα σπάσει τη μονοτονία της καθημερινότητας, θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σας και θα σας ανταμείψει με όμορφα δώρα...αν καταφέρετε να τερματίσετε πρώτοι!
 
Ο χρόνος τρέχει, θα είστε εσείς η πιο γρήγορη ομάδα;
 
Δηλώστε συμμετοχή σε ομάδες ή και ατομικά μέχρι τις 4/3 στην online φόρμα που θα βρείτε στους λογαριασμούς των Βατράχων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας θα τηρηθούν, με βάση τις εντολές του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
 
Επίσης ο σύλλογος  διοργανώνει μία έκθεση γεμάτη χρώματα και αρώματα, μουσικές που δεν ακούς , όμως τις βλέπεις μέσα από χαμόγελα. Για κάποιους παράδοση, για κάποιους άλλους ένα ατέλειωτο πάρτι. Για όλους εμάς στιγμές αξέχαστες ! Αυτό είναι το καρναβάλι Ξάνθης και ως Βάτραχοι θέλουμε, επισημαίνουν,  με κάθε τρόπο να το κρατήσουμε ζωντανό στις μνήμες σας.
 
 Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το ταξίδι των αναμνήσεων από τις παρελάσεις και τα έθιμα του καρναβαλιού της Ξάνθης όσο το απολαμβάνουμε κι εμείς!
 
 Τέλος ευχαριστούν θερμά για την συμβολή τους με φωτογραφικό υλικό, διάθεση και μπρίο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυρωδάτου «Οι Απίθανοι» , τα Πλαστικά Θράκης, το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Κρητών φοιτητών Ξάνθης «Ο Ψηλορείτης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών «Η Γέφυρα» και τον φωτογράφο Γρηγόρη Λεοντιάδη!
Σήμερα Πέμπτη, μετά τις 10:00 διοργανώνουν και  μασκέ πάρτι στο κυβερνείο.
Θέλουμε να μείνουμε όλοι ασφαλείς για να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το καρναβάλι του 2023».
 
Ακούστε τον κ. Μιχάλη Τσέπελη.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου
Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Καρναβάλι
Κοινωνικά
Τοπικά