Σ. Τσιλιγγίρης: Συγχαρητήρια σε Γιαννακούδη και Γιάνναρο που εμπνέουν τους νέους που αγωνίζονται και τελικά συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜΘ  First Lego League Xanthi  παραχώρησε βήμα δημιουργίας, έκφρασης και πρωτοπορίας, δίνοντας  ανάσες αισιοδοξίας  για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Το First Lego League Xanthi  με 16 ομάδες και συνολικά   130 μαθητές,  από την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα  παρουσίασαν τις καινοτόμες λύσεις τους στο κομμάτι των μεταφορών.

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το Xanthi TechLab και η eduACT  οργάνωσαν την εκδήλωση με τον  προκριματικό της Ξάνθης  να τελεί  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης,  προωθώντας την ανάπτυξη του Νομού Ξάνθης, παραβρέθηκε στην διοργάνωση, σε μια συμβολική κίνηση υποστήριξης και ενθάρρυνσης των νέων της ευρύτερης περιοχής που αγωνίζονται, μοχθούν και δημιουργούν, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας, δηλώνοντας: 

«…Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω από κοντά τον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας που διοργανώθηκε  από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το Xanthi TechLab και την edu ACT υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η λειτουργία του Tech Lab αποτελεί τιμή για την πόλη μας, καθώς προωθεί την καινοτομία και την δημιουργικότητα, απαραίτητα στοιχεία για την πρόοδο και  ανάπτυξη της Ξάνθης μας

Συγχαίρω όλους τους μαθητές που συμμετείχαν καθώς και τους συντελεστές του Xanthi TechLab για όλη τη διοργάνωση.

Ιδιαίτερα  συγχαρητήρια στον κ. Γιαννακούδη και στον κ. Γιάνναρο για την επιτυχημένη διοργάνωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο Tech Lab Ξάνθης. Είναι οι άνθρωποι που εμπνέουν τους νέους μας και ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη, εξασφαλίζοντας μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή, με προτάσεις και  ιδέες, καινοτόμες και πρωτοποριακές. 

 Το First Lego League Xanthi αποτελεί μια παγκόσμια διαγωνιστική διοργάνωση ρομποτικής που φέρνει τις νέες και τους νέους κοντά στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Αποτελεί τιμή για την πόλη της Ξάνθης η λειτουργία του Tech Lab που προωθεί την καινοτομία και την δημιουργικότητα απαραίτητα στοιχεία για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μας ! 

Θερμά Συγχαρητήρια…».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τεχνολογία
Τοπικά