Το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης μιλά για τον ερχομό της Άνοιξης και για την Παγκόσμια ημέρα ποίησης, μέσα από τη δική του εκπομπή, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

Για μία ακόμη φορά, μας εξέπληξε θετικά, το δραστήριο 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης, που συνεχίζει να λειτουργεί δημιουργικά, προσφέροντας απλόχερα, δυνατότητες εμπειρίας και έκφρασης στους μαθητές.

Στο παρασκήνιο, η  Διευθύντρια του Γυμνασίου, Γλυκερία Νότα που προωθεί και ενθαρρύνει, διαχρονικά, τις ιδέες – πρωτοβουλίες, ρυθμίζοντας με αμεσότητα ζητήματα που προκύπτουν από τις δράσεις και βέβαια οι εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου, Ελένη Παπαδοπούλου, Μαρία Αλτιντζή, Κυριακή Ιωαννίδου και η καθηγήτρια Μουσικής, Σοφία Τσέλιου, που ενεργοποίησε τη χορωδία από όλα τα παιδιά του Α2, έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές, στάθηκαν δίπλα στους μαθητές χωρίς να υπολογίζουν χρόνο και κόπο, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία της δράσης.

Με παράδοση, πλέον, στην εκπόνηση πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών προγραμμάτων, που στόχο έχουν τη γνώση, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη διάχυση της πληροφορίας στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης αγκάλιασε αυτή τη φορά ολόκληρη την Ξάνθη και μας παρουσίασε τη δική του εκπομπή επικοινωνίας, μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη 89,9», στα πλαίσια του προγράμματος «πάμε ραδιόφωνο!» με τα παιδιά της Α΄ τάξης.

Η  Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ήταν μόνο η αφορμή και η χρονική συγκυρία, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022,  έδωσε ώθηση στους μαθητές να μιλήσουν και για την εαρινή ισημερία και τον ερχομό της Άνοιξης, εμπλουτίζοντας καταρχήν τις γνώσεις τους και συντονίζοντας τις δράσεις τους, σε μια συλλογική δουλειά που έφερε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Τα παιδιά συγκέντρωσαν πληροφορίες και υλικό, αναζήτησαν κατάλληλα τραγούδια, μοίρασαν ρόλους και προχώρησαν στην παραγωγή της δικής τους εκπομπής, την οποία ραδιοσκηνοθέτησαν πλήρως και εκφράστηκαν δημιουργικά.

Οι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δυστυχώς δεν έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η εκπομπή σε φυσικό χρόνο, όμως αυτό λειτούργησε και θετικά, καθώς έβαλε τους μαθητές σε ακόμη μια δημιουργική διαδικασία να αξιοποιήσουν τα πολυμέσα.

Με θετικό τρόπο λοιπόν, επιτεύχθηκε η διαθεματικότητα της εργασίας, αφού, εκτός των μαθημάτων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, της Γλώσσας και της Μουσικής, οι γνώσεις στην Πληροφορική βοήθησαν πολύ.

Παρά τις πολλές δυσκολίες, η χαρά της συνεργασίας, η εμπνευσμένη προσπάθεια, η ενεργοποίηση της χορωδίας, η όλη επαφή με το αντικείμενο και το τελικό αποτέλεσμα του εγχειρήματος, πλημύρισε με χαρούμενα συναισθήματα όλη τη σχολική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης.

Οι μαθητές συνδέθηκαν μεταξύ τους, καθώς και με τους συντονιστές καθηγητές. Αυτή η δημιουργική διάθεση συνεχίστηκε και στις ώρες διδασκαλίας...

Οι μαθητές επιπλέον, ζωγράφισαν με θέμα την ποίηση και την άνοιξη και ενεργοποιώντας τη φαντασία τους έδωσαν το αποτέλεσμα που μοιραζόμαστε μαζί σας με τις φωτογραφίες, που σας παραθέτουμε.

Ακούστε τους:

Συμμετείχαν με τη σειρά που ακούστηκαν οι μαθητές :

Κωνσταντινίδου Ελευθερία

Ορφανίδου Αθανασία

Βαϊντερλή Ευαγγελία

Γκοντόλια Δήμητρα

Γεωργιάδου Στέλλα

Ευθυμίου Ιωάννης

Συνικιώτη Αναστασία

Δήμου Στάθης

Γεωργιάδου Κωνσταντίνα

Θεοδοσιάδου Μαριάνθη

Τσιλιγγίρη Κωνσταντίνα

Ζολώτας Γιώργος

Δημητροπούλου Ευγενία

Μπατζάκ Μπενάι

Κωφίδου Κορίνα

Τσακμάκη Σοφία

Χασίμογλου Καϊρά

Παπαδοπούλου Θεοδώρα

Κωφίδου Αναστασία

Βιδούρας Δημήτρης

Αραμπατζής Ιωάννης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη - Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά