Το MELIGEYSIS υποδέχεται τους Ξανθιώτες τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα και ετοιμάζει εκδηλώσεις ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας για τους μαθητές

‘Το MELIGEYSIS είναι κάτι παραπάνω από μια μελισσοκομική οικοτεχνία. Είναι η αγάπη για τον τόπο μας, τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την παράδοση…’

Είναι τα λόγια της Γεύσης Τουλουμίδου, η οποία μιλά με πάθος για την ομορφιά του χωριού της , των Κομνηνών, αλλά και όλης της Σταυρούπολης: ‘ είναι ένας τόπος ευλογημένος και πανέμορφος. Με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αξιοθέατα, ταβέρνες, καταλύματα. Γίνονται φιλότιμες προσπάθειες  για να τον στηρίξουμε και να τον προβάλλουμε’, επισημαίνει.

Η μελισσοκομική οικοτεχνία MELIGEYSIS ανοίγει επίσημα τις πόρτες της και υποδέχεται τους φίλους της , με μια ανοιξιάτικη και γεμάτη ποντιακή…γλύκα εκδήλωση, τη Δευτέρα 25 Απριλίου, στις 12:00μ.μ :’ είναι μια εκδήλωση γεμάτη αρώματα, γεύσεις και ακούσματα παράδοσης ‘ επιμένει η δοτική Γεύση, η οποία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Ξανθιώτες:’ θα έχετε την ευκαιρία να περάστε όμορφα, αλλά και να έρθετε σε άμεση επαφή με τον παραγωγό. Είναι σημαντικό , ιδιαίτερα στις μέρες μας που δεν ξέρουμε καν τι βάζουμε στο τραπέζι μας, να έρχεται σε επαφή ο καταναλωτής με τον παραγωγό’, σημειώνει.

Στην εκδήλωση προσκεκλημένος είναι ο συγγραφέας Γιάννης Τερζίδης, που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο βιβλίο του «Αέρα σ' μαναχόν κανείται...» - ο Αέρας μονάχα φτάνει…-  γραμμένο εξολοκλήρου στην ποντιακή διάλεκτο που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ – Αφοί Κυριακίδη.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Βασίλης Λωλίδης, δημοσιογράφος-ανταποκριτής του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και ο ίδιος ο συγγραφέας ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Αναστασία Αδαμίδου, νηπιαγωγός και η Άννα Σπυρίδου, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευμοίρου.

‘Είναι ένα βιβλίο που παρουσιάζει την καθημερινότητα του Πόντου από παλιά μέχρι και τις μέρες μας. Η παράδοση και τα έθιμα του Πόντου μας. Ο αγαπητός Γιάννης Τερζίδης, ο οποίος κατάγεται και αυτός από τα Κομνηνά, αλλά τα Κομνηνά της… Κοζάνης, το έγραψε με αγάπη και σεβασμό για την πατρίδα…’

Ακούστε τη Γεύση Τουλουμίδου.

Η κ. Τουλουμίδου ευχαρίστησε εγκάρδια όλους και όλες, όσους και όσες, θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση του βιβλίου και υποσχέθηκε στους επισκέπτες ότι θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Η μαθητιώσα νεολαία της Ξάνθης επισκέπτεται την οικοτεχνία- εκδηλώσεις και για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Το  MELIGEYSIS έχει ανοίξει τις πόρτες του ήδη στη μαθητιώσα νεολαία της Ξάνθης :’ μας επισκέφθηκε το δημόσιο ΙΕΚ και ήδη σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα υποδεχθούμε και άλλα σχολεία, από τις 18 έως τις 20 Μαΐου, οι μαθητές των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια παραγωγής του μελιού, όπως και πόσο σημαντική για το περιβάλλον είναι η παρουσία της μέλισσας. Αυτές οι εκδηλώσεις θα γίνουν  ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας , που εορτάζεται στις 20 Μάϊου’, γνωστοποιεί η Γεύση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά