Σαββατοκύριακο του ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ αποτελούμενο από τους Γ. Πεταλωτή και Ρ. Ζαρκαδούλα επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την Ξάνθη.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν, σημειώνει:

Στο πλαίσιο της αυτο-οργάνωσης των δράσεων του κόμματός μας σε όλη την Ελλάδα υποδεχθήκαμε στην Ξάνθη το περασμένο Σαββατοκύριακο τον πρώην Υπουργό, κ.Γιώργο Πεταλωτή και την κ. Ρένια Ζαρκαδούλα, μέλος ΚΠΕ, όπου είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε και να συζητήσαμε με φίλους και συντρόφους την πορεία μας προς την ανασυγκρότηση του Κινήματός μας αφού πρώτα επισκεφθήκαμε με το κλιμάκιο του κόμματός μας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τις κάτωθι επιχειρήσεις:

-Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση-ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέας

-Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση-ΚΟΙΝΣΕΠ Μυρωδάτου

-Θερμοκήπια Θράκης Νέο Εράσμιο

-Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση-ΚΟΙΝΣΕΠ Παλαιάς Μορσίνης

-Bioenercon, εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από στερεά απόβλητα

Το κλιμάκιό μας είχε εξαιρετικά εποικοδομητικές συζητήσεις με τα στελέχη των επιχειρήσεων αναφορικά με την παραγωγή τους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά με το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση που κυριαρχεί. 

Στόχος των προτάσεών μας είναι να ενισχυθούν, να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν μακροχρόνια βιώσιμες οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκλείει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ίδιες, οι εργαζόμενοι και να μετακυλίεται ένα μεγάλο μέρος του κόστους στους καταναλωτές, σε μία εποχή που καλπάζει η ακρίβεια.

Συμφωνήσαμε με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων να υπάρχει τακτική και ουσιαστική επικοινωνία για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων ειδικά και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων-  και να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία από το κόμμα μας.

Στη συνέχεια, βρεθήκαμε με φίλους και συντρόφους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, το υποστελεχωμένο ΕΣΥ, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η έλλειψη υποδομών, η ανάδειξη του τόπου μας ως τουριστικός και εμπορικός πόλος ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που συζητήσαμε. 

Με την πανελλαδική εξόρμηση και παρουσία των στελεχών μας περνάμε το μήνυμα της συμμετοχής, της ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας σε κάθε χωριό, σε κάθε δήμο, σε κάθε νομό της χώρας καλώντας όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συνταχθούν μαζί μας στη νέα μας πορεία.

Στις 8 Μαΐου εκλέγουμε νομαρχιακές, δημοτικές οργανώσεις και συνέδρους για το συνέδριο μας που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαΐου. Την ίδια μέρα, όπως έχει δεσμευτεί ο Πρόεδρος μας, Νίκος Ανδρουλάκης, αποφασίζουμε για το σύμβολό μας και το όνομά μας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά