Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Ν. Κεσσάνη και Μάνδρα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το πρωί του Μ. Σαββάτου 23 Απριλίου 2022, επισκέφθηκε τη Νέα Κεσσάνη και τη Μάνδρα, συνομίλησε με τους κατοίκους και ξεναγήθηκε σε εκθέσεις με θέμα τον προσφυγικό πολιτισμό.



H κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Στις λίγες μέρες που βρέθηκα στη Θράκη, ακολουθώντας μια προσφυγική διαδρομή που χαράχτηκε πριν από εκατό χρόνια, βίωσα έντονα τον τόπο και τους ανθρώπους του. Συναντήθηκα με το παρελθόν, που επιβιώνει ολοζώντανο στις καρδιές των κατοίκων του, ψηλάφισα τα τραύματα που άφησαν οι πόλεμοι, η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Και είδα, με χαρά, να προβάλλει ένα πολλά υποσχόμενο αύριο, χάρη στην αδάμαστη θέληση και την εργατικότητα των Θρακιωτών.

Καλή Ανάσταση!».

Η κυρία Σακελλαροπούλου το απόγευμα θα συναντηθεί με γυναίκες της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΠΛΕΤΕΝΟ», οι οποίες κατασκευάζουν χειροποίητα πλεκτά και εμπορεύονται τοπικά προϊόντα.

Αμέσως μετά, θα συμμετάσχει στην Ακολουθία της Αναστάσεως στο εκκλησάκι της Μονάδας Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Παντελεήμων» και θα ανταλλάξει ευχές με τους ηλικιωμένους της Μονάδας.

Το βράδυ, η κυρία Σακελλαροπούλου θα συμμετάσχει στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά