ΚΚΕ μ-λ: Απεργιακή Συγκέντρωση, Κυριακή 1η Μάη, 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας

Σε Απεργιακή Συγκέντρωση, την  Κυριακή 1η Μάη, 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας, καλεί τους Ξανθιώτες το ΚΚΕ μ-λ.

Αναφέρει:

«Οι λαοί και η εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από το σαπισμένο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η πλουτοκρατία όχι μόνο αδυνατεί να βγάλει την ανθρωπότητα από την πανδημία, αλλά με το βάθεμα της κρίσης της, απειλεί την ίδια την ύπαρξη της. Έκφραση αυτής της κρίσης είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία που απειλεί να οδηγήσει σε γενικευμένη σφαγή. Έκφραση αυτής της κρίσης είναι η επέκταση της φτώχειας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Εργατική Πρωτομαγιά, που καθιερώθηκε ως μέρα τιμής στην ταξική πάλη, και ως σημείο αναφοράς του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος, να σημάνει φέτος μήνυμα αφύπνισης και αγώνα ενάντια στους κάθε είδους τυράννους. Να ακουστεί δυνατά στο δρόμο η φωνή εκείνων που δεν έχουν τίποτα σε αυτή την κοινωνία, αλλά παράγουν τα πάντα, και έχουν να κερδίσουν τον κόσμο ολόκληρο!

Οι ιμπεριαλιστές σέρνουν τους λαούς σε αλληλοσφαγή για να ξαναμοιράσουν τη Γη

Οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσία, έστησαν το νέο σφαγείο που ρημάζει το λαό της Ουκρανίας, “παίρνοντας σειρά” μετά τη Συρία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία, την Παλαιστίνη... Το επίδικο αυτού του πολέμου είναι ένα: σε ποια μεριά, σε ποια σφαίρα επιρροής θα πάει η Ουκρανία αλλά και κάθε χώρα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Επίδικο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού είναι ο γεωστρατηγικός έλεγχος των κρίσιμων περιοχών, το πεδίο δράσης των μονοπωλίων, η δίψα τους για κέρδη. Είναι το ίδιο αίτιο που έσυρε την ανθρωπότητα δύο φορές σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Η περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και η απάντησή της, κινδυνεύει να οδηγήσει τους λαούς σε γενική σφαγή. Οι λαοί του κόσμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Έχουν κοινούς εχθρούς, τις αστικές τάξεις και τον ιμπεριαλισμό, και κοινό πόθο, να ζουν ανεξάρτητοι, μονοιασμένοι και ειρηνικοί. Έχουν κάθε λόγο την Πρωτομαγιά να διαδηλώσουν ενάντια στους εμπρηστές του πολέμου, για να μη συρθούν πίσω από κανένα αφέντη! Να καταγγείλουν τη ρωσική εισβολή και μαζί τον κύριο εχθρό των λαών, τον αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό! Να αποτρέψουν τη γενίκευση του πολέμου!

Η αστική τάξη της χώρας μπλέκει το λαό μας στον πόλεμο

Η εικόνα των ναζιστικών ταγμάτων Αζόφ να χειροκροτούνται στη Βουλή είναι η φυσική κατάληξη της πολιτικής ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Είναι η κατάληξη της νέας αμερικανοκρατίας που έχει μετατρέψει τη χώρα από άκρη σε άκρη σε μια μεγάλη αμερικάνικη βάση. Η εξαρτημένη αστική τάξη δεν θα διστάσει, στα πλαίσια των “υποχρεώσεων” προς ΝΑΤΟ και ΕΕ, να μπλέξει το λαό μας άμεσα στις αντιπαραθέσεις, για να “χύσει ξανά το αίμα του για τους συμμάχους”, όπως έχουν δηλώσει! Η πολιτική αυτή είναι ίδια, ανεξαιρέτως κυβερνήσεων, και όσες γκρίνιες και να εκφράζει η αντιπολίτευση. Ο λαός μας δεν θέλει την εμπλοκή σε αυτόν τον ανταγωνισμό. Δεν θέλει να επεκταθεί ο πόλεμος στην γειτονιά των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν θέλει τη χώρα μας ορμητήριο των φονιάδων. Έχει κάθε λόγο να φωνάξει την Πρωτομαγιά ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ, ενάντια στην αναβάθμιση της εμπλοκής.

Η πλουτοκρατία συνεχίζει να θησαυρίζει, την ίδια στιγμή που η φτώχεια απλώνεται

Κερδισμένες σε αυτή τη διαδικασία είναι οι αστικές τάξεις σε κάθε χώρα, που με χίλιους τρόπους βρίσκουν αφορμές για να αυξάνουν την εκμετάλλευση. Κερδισμένα είναι τα μεγάλα μονοπώλια, που, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, οδηγούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην “πείνα του 21ου αιώνα”. Η ακρίβεια, που είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ των μνημονίων και όλων των κυβερνήσεων, είχε θεριέψει ήδη πριν την εισβολή στην Ουκρανία. Και τώρα, με τους ανταγωνισμούς να αγκαλιάζουν τους τομείς της ενέργειας και της διατροφής, θα οδηγήσουν το λαό μας στο να μην μπορεί να καλύψει ούτε τα στοιχειώδη. Οι “αυξήσεις” και τα “επιδόματα” της κυβέρνησης “στα όρια του προϋπολογισμού” δεν είναι παρά κοροϊδία για να μη θιχτούν τα κέρδη της αστικής τάξης. Οι εργαζόμενοι έχουν καθιερώσει την Πρωτομαγιά ως μέρα απεργίας και αγώνα. Για να μπορούν να διεκδικούν τις ανάγκες τους, αφού οι ίδιοι έχουν παράξει τον κοινωνικό πλούτο! Την Πρωτομαγιά να σηκώσουμε τη γροθιά μας, δεν επαιτούμε: Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύψουν το κόστος ζωής!

Οι αντεργατικοί νόμοι φτιάχνουν ένα εργασιακό κάτεργο, χωρίς δικαιώματα και σωματεία

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει το εργατικό-λαϊκό κίνημα σε μια κρίσιμη φάση προώθησης των νέων αντεργατικών σχέσεων, με βασική αιχμή το νόμο Χατζηδάκη (4808/21), που επιβάλλει την πλήρη διάλυση του 5ήμερου-8ωρου, την ατομική “διαπραγμάτευση” με την εργοδοσία. Όπου εφαρμόζεται αυτός ο νόμος βγάζει τα σωματεία και τις απεργίες στην παρανομία. Η προώθηση του μητρώου ΓΕΜΗΣΟΕ παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις. Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε ως μέρα τιμής στους εκτελεσμένους της εργατικής εξέγερσης στο Σικάγο το 1886, που με τον αγώνα τους άνοιξαν το δρόμο για την κατάκτηση του 8ωρου. Όλες οι εργατικές κατακτήσεις στον αιώνα που πέρασαν έγιναν με σκληρή απεργιακή πάλη και θυσίες. Τη φετινή Πρωτομαγιά, τα σωματεία των εργαζόμενων, πρέπει να πάρουν αποφάσεις αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του ν. 4808/21 και συνολικά της πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους.

 Συνολικά η νεολαία και ο λαός να ενωθούν ενάντια σε αυτήν την πολιτική

Η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου βρίσκεται σε εξέλιξη σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής. Στην Παιδεία, όπου οι νόμοι Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και η τράπεζα θεμάτων πετάει τα παιδιά του λαού έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Στην Υγεία, όπου ρημάζουν το δικαίωμα στην περίθαλψη με το “νέο ΕΣΥ” και τις ιδιωτικοποιήσεις. Γενικά στην κοινωνία, όπου απλώνουν τη βία, την καταστολή, τη φασιστικοποίηση, γιατί φοβούνται το ξέσπασμα του εχθρού-λαού. Η νεολαία, οι άνεργοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι γυναίκες, η ρημαγμένη αγροτιά, κάθε καταπιεζόμενο κομμάτι του λαού μας έχει συμφέρον να ενωθεί σε ένα Μέτωπο Αντίστασης-Διεκδίκησης ενάντια σε αυτήν την πολιτική.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης αλλά και προοπτικής για την Επανάσταση, την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό!

Η Πρωτομαγιά συνδέθηκε με το παγκόσμιο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα και τις μεγάλες του καμπές. Ειδικά στη χώρα μας, οι Πρωτομαγιές βάφτηκαν με το αίμα αυτών που πάλεψαν για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τόσο στο εργατικό Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Καισαριανή με τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους ναζί κατακτητές. Σήμερα, γίνεται πιο φανερό στις πλατιές μάζες ότι το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα δεν έχει να προσφέρει τίποτε άλλο πέρα από πόλεμο, πείνα, φασισμό. Η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο έχει να ανοίξει ξανά το δικό της δρόμο, για τις Επαναστάσεις του νέου αιώνα. Την Πρωτομαγιά, διαδηλώνουμε με τις κόκκινες σημαίες για την προοπτική να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του.

• ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

• ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

• ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

• Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκέντρωση, Κυριακή 1η Μάη,

11:00 στην πλατεία Ελευθερίας»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά