Ν.Παπαδόπουλος, πρόεδρος Ε.Ι.Υ.Ε.: η απεργία της Πρωτομαγιάς νέα αφετηρία για κλιμάκωση του αγώνα κατά της φτώχειας και της εμπλοκής της χώρας σε πολέμους

Επίκαιροι παραμένουν οι αγώνες της εργατικής τάξης του 1886, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης κ. Νάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους Ξανθιώτες στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου την Κυριακή 1 Μαΐου , στις 10:30 το πρωί , στην κεντρική πλατεία.

‘Και σήμερα καλούμαστε να δώσουμε αγώνες για δικαιώματα που χάθηκαν, για την ακρίβεια σε ρεύμα, καύσιμα, βασικά είδη διατροφής , για κατώτατο μισθό που θα προκύπτει μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις της ΕΓΣΣΕ διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό, την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, το 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο, τη 13η και 14η σύνταξη, τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα’ υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι και η απεργία της πρωτομαγιάς είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων κατά της ακρίβειας και του πολέμου , όπως και της απεργίας στις 6 του μήνα .

Και πέρα από την οικονομική ασφυξία, που βιώνουν σήμερα  νοικοκυριά, μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι, το μήνυμα στην απεργία της Πρωτομαγιάς  πρέπει να είναι ξεκάθαρο, πρόσθεσε,  και για την :’ μη εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο στην Ουκρανία. Έναν πόλεμο που τον πληρώνουν δυο λαοί, ο ρωσικός και ο ουκρανικός , αλλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι με τον οικονομικό και ενεργειακό πόλεμο που ταυτόχρονα διεξάγεται’.

Ακούστε τον κ. Νάσο Παπαδόπουλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά