Ο Δήμαρχος Ξάνθης με τον Στέλιο Πέτσα στη ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης -Συνάντηση και στο Δημαρχείο

 

Την επιθυμία του να επισκεφθεί τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, που εγκαινιάστηκε στις 3 Μαΐου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε στον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αύριο θα παραστεί στην επίσημη έναρξη των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου των Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιείται στην Ξάνθη.

 

Το ραντεβού, μεταξύ των δύο ανδρών κλείστηκε χθες κι έτσι, σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ Μανώλης Τσέπελης τον υποδέχτηκε στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

 

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους στη Μονάδα και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.

Δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένα «μεγάλο έργο, ολοκληρώθηκε και αποδόθηκε στους πολίτες -μια δέσμευση υλοποιήθηκε» και πρόσθεσε πως σημασία έχει «να χτίζουμε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, οι οποίοι, σιγά-σιγά θα βλέπουν το αντίκτυπο αυτού του έργου και στα δημοτικά τέλη, αλλά κυρίως σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας».

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στην εργώδη προσπάθεια που έγινε για να ολοκληρωθεί το έργο, «μέσα σε 24 μήνες κι ενώ το παραλάβαμε σε επίπεδο συμβασιοποίησης», όπως τόνισε.

 

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το τέλος ταφής, θα πρέπει να επανεξεταστεί, ιδίως για τους φορείς που αποδεδειγμένα εργάζονται σε πλήρεις ρυθμούς για την επίτευξη των στόχων, με τον υπουργό να σχολιάζει ότι αυτό αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση και έχει συνδεθεί με το Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι εξετάζονται οι δυνατότητες στην κατεύθυνση της κλιμακωτής και πιο ήπιας χρέωσης.

 

Νωρίτερα, ο κ. Πέτσας επιθεώρησε την αποθήκη καυσίμων στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», η δημιουργία και λειτουργία της οποίας επιτρέπει να έρχονται διεθνείς πτήσεις τσάρτερ, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν δυνατόν.

 

Στη συνέχεια, ο Υπουργός με τον κ. Τσέπελη είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο της Ξάνθης, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν στον Δήμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά