Β. Γεωργιάδης : Τον Ιούλιο , με 10μελή ομάδα, η 6η Διάσχιση ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων

Την 6η πεζοπορική ορεινή διάσχιση όλου του Νομού Ξάνθης, και των Θρακικών Μετεώρων διοργανώνει η εταιρεία ‘Δράση και Ενέργεια Νέστος-Ροδόπη-Θράκη’ , από τις 2 Ιουλίου , με το ενδιαφέρον εκείνων που λατρεύουν τις ορεινές πεζοπορικές διαδρομές, φέτος, να καλύπτει σχεδόν όλη τη χώρα.

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Βασίλης Γεωργιάδης, έχουν ήδη κλείσει δέκα συμμετοχές από Κόρινθο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη , Αλεξανδρούπολη και οι διοργανωτές τελούν εν αναμονή για την οριστικοποίηση συμμετοχών και από την Κύπρο!

Η πεζοπορική ορεινή διάσχιση παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας δεν σταμάτησε να υλοποιείται ούτε στα χρόνια της υγειονομικής κρίσης. Προσαρμόστηκε στα …υγειονομικά πρωτόκολλα που κάθε φορά ίσχυαν και συνέχισε να συγκεντρώνει λάτρεις του βουνού στην περιοχή, ενώ η καταγραφή της θεσπέσιας διαδρομής, με τις εκπλήξεις, τις δυσκολίες , αλλά και τις μαγευτικές στιγμές που χαρίζει απλόχερα στον επισκέπτη η φύση της ορεινής Θράκης και των Θρακικών Μετεώρων, στην ταινία του Παύλου Τσιαντού, έδωσε τη δυνατότητα, αυτή η διαδρομή, να αυξήσει τους φίλους της. Ήδη, ενημέρωσε ο κ. Γεωργιάδης, η εταιρεία ξεκίνησε να προωθεί την ταινία και στο εξωτερικό με στόχο να γνωρίσει την ομορφιά της περιοχής και τη διοργάνωση σε μεγαλύτερο κοινό.

Ο Βασίλης Γεωργιάδης θύμισε πως πρωτοξεκίνησε το όλο εγχείρημα : ‘ήταν 2016-2017. Ένωσα τις διαδρομές μέσω μιας εφαρμογής και  ο χάρτης που προέκυψε απέδειξε ότι το εγχείρημα ήταν εφικτό. Στη συνέχεια η Ιωάννα Πορφυλλίδου, εντόπισε τα σημεία του ανεφοδιασμού και διανυκτέρευσης και …είμασταν έτοιμοι!’

Οι πέντε ομάδες που ακολούθησαν τις ισάριθμες, μέχρι τώρα, διασχίσεις συνεχίζουν να διατηρούν στενούς δεσμούς φιλίας. Άλλωστε πολλοί επιμένουν να επαναλαμβάνουν για παραπάνω από μια φορά την διαδρομή, αν και δεν χαρακτηρίζεται εύκολη. Είναι 170 χλμ έκτασης,  ανάμεσα τους διαδρομές με πέτρα και κλίσεις. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που υπάρχουν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην ομάδα και σε ότι αφορά την εμπειρία , αλλά και τη φυσική κατάσταση.

Ο Βασίλης Γεωργιάδης γνωστοποίησε επίσης ότι κατά τη φετινή Διάσχιση θα γίνει και μια αδελφοποίηση με ορειβατικό σύλλογο από το Σμόλιαν  της Βουλγαρίας, όταν η ομάδα θα βρίσκεται στο Γυφτόκαστρο.

Τέλος, αξίζει αν σημειωθεί ότι στο πλευρό των διοργανωτών για μια ακόμη φορά στέκονται φορείς και επιχειρήσεις του νομού. Μάλιστα φέτος ο Δήμος Ξάνθης διάθεσε σπιτάκια στο Δασικό χωριό για διανυκτέρευση της ομάδας, ενώ θα πλαισιώσει τους χορηγούς και ο ΑΟΞ καθώς λόγω των συνεχών ανατιμήσεων, ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης χρειαζόταν επιπλέον ενίσχυση.

Ακούστε τον κ. Βασίλη Γεωργιάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά