Μ. Τσέπελης: Ο Άνθρωπος είναι το σημαντικότερο Οπλικό Σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα.

Το 5ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών φιλοξενεί το διήμερο 21-22 Μαΐου, η Ξάνθη, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των 40 Ενώσεων της χώρας.

 

Στις εργασίες του παραβρέθηκε, σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, καθώς και οι εκπρόσωποι των πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών της Περιφέρειας: ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, οι βουλευτές Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάκης Χαρίτου, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ. Καραγιώργος.

Τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης.

 

Στην επίσημη έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες στρατιωτικούς εν ώρα καθήκοντος, αλλά και στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων που τιμάται, όπως κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, ενώ δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των αρχών της Ξάνθης.

 

Τον ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας εξήρε ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης υπογραμμίζοντας ότι η πιο σημαντική επένδυση στη Θράκη -μαζί με την ίδρυση του Πανεπιστημίου- είναι ο Στρατός, δίνοντας έμφαση στην πολύπλευρη συμβολή του για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

 

 «Οι Έλληνες πολίτες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που σας διακατέχει, αλλά και για την πολύτιμη προσφορά σας στις τοπικές κοινωνίες: με μικρά έργα υποδομής, με δράσεις στην υγεία και την περίθαλψη, με πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, στους τομείς της Παιδείας και του Αθλητισμού, αλλά και σε κάθε έκτακτη συνθήκη, σε φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς, στην πανδημία. κάθε φορά που οι κοινωνίες δοκιμάζονται.

 

Στις Ένοπλες Δυνάμεις, το σημαντικότερο οπλικό σύστημα είναι ο άνθρωπος. Και αυτό φαίνεται στις πράξεις, στον τρόπο που λειτουργείτε, καθημερινά», υπογράμμισε.

 

Το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται στην πόλη μας, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ξάνθης και την ΠΕ Ξάνθης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά