Σ.Σταματιάδης για την οριζόντια μείωση 35% στα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών : αφουγκραζόμαστε την κοινωνία- Μέχρι τις 15/6 παρατείνονται οι εγγραφές –επανεγγραφές

‘Πηγαίνοντας αντίθετα στην ακρίβεια , με τους άξιους συνεργάτες μου, το παλέψαμε και βρήκαμε τρόπο να μειώσουμε τα έξοδα των οικογενειών που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Η ακρίβεια , δυστυχώς, διαρκώς αυξάνεται. Αφουγκραζόμενοι την κοινωνία , μέσω της χρηστής διοίκησης , δώσαμε διέξοδο. Θα συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους στο Νομικό Πρόσωπο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης που συμπεριφέρονται υπεύθυνα κάνοντας την ίδια οικονομία που κάνουν στα σπίτια τους και εδώ’, επισημαίνει ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κ. Σταμάτης Σταματιάδης, ενημερώνοντας τους γονείς για την απόφαση του Δ.Σ να μειωθούν οριζόντια τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ξάνθης κατά 35%.

Συγκεκριμένα από την 1 Σεπτεμβρίου 2022 θα ισχύσουν τα παρακάτω:

•             Για εισοδήματα έως 5.000 ευρώ θα καταβάλλεται μηνιαίως το ποσό των 10 ευρώ.

•             Για εισοδήματα από 5.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ θα καταβάλλεται μηνιαίως το ποσό των 20 ευρώ.

•             Για εισοδήματα από 15.001 ευρώ έως 25.000 ευρώ θα καταβάλλεται μηνιαίως το ποσό των 40 ευρώ.

•             Για εισοδήματα από 25.001 ευρώ έως 30.000 ευρώ θα καταβάλλεται μηνιαίως το ποσό των 60 ευρώ.

•             Για εισοδήματα από 30.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ θα καταβάλλεται μηνιαίως το ποσό των 80 ευρώ.

•             Για εισοδήματα από 40.001 ευρώ  και άνω θα καταβάλλεται μηνιαίως το ποσό των 100 ευρώ.

•             Απαλλάσσονται οι πολύτεκνες οικογένειες, καθώς επίσης και οι οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δυο γονέων έχει αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω.

 Η απαλλαγή αυτή ισχύει για οικογενειακά εισοδήματα μέχρι του ποσού των 25.000  ευρώ.               Για εισόδημα από 25.001 ευρώ και άνω θα καταβάλλονται μηνιαίως τροφεία 20 ευρώ.

•             Αν ο ένας εκ των δυο γονέων χάσει την εργασία του, μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης το εισόδημα του να εκπίπτει για τον υπολογισμό των τροφείων κατόπιν αιτήσεως του και έγκριση από το ΔΣ. 

•             Για δεύτερα και τρίτα παιδιά κάθε οικογένειας θα καταβάλλεται το ήμισυ των  τροφείων που καταβάλλεται για το πρώτο παιδί.

•             Τα τροφεία θα καταβάλλονται το πρώτο 10 ήμερο κάθε μήνα για τον τρέχοντα μήνα.

•             Δεν θα καταβάλλονται τροφεία τον μήνα Αύγουστο που αναστέλλεται η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. 

Για τους υπόλοιπους μήνες η καταβολή θα γίνεται κανονικά ανεξαρτήτως παρουσιών του παιδιού. 

Ακούστε τον κ. Σταμάτη Σταματιάδη.

Ο κ. Σταματιάδης ενημέρωσε επίσης τους γονείς ότι δόθηκε παράταση για τις εγγραφές και επανεγγραφές έως και τις 15 Ιουνίου – η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν ως το τέλος του τρέχοντος μήνα- καλώντας τους γονείς να κάνουν τις εγγραφές είτε στο σταθμό της επιλογής τους, είτε και ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Κέντρου.

Τα …μεγάλα παιδιά του ΚΑΠΗ

Με την άρση των απαγορεύσεων για τη μη διασπορά της πανδημίας, το ΚΑΠΗ του Δήμου ξεκίνησε άμεσα,  με σειρά εκδηλώσεων και εκδρομών, να ενεργοποιεί τα μέλη του: ‘ ο εγκλεισμός και οι περιορισμοί επηρέασαν και τους συνταξιούχους μας. Με προσεκτικά βήματα επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Είναι κάτι που το έχουν ανάγκη. Θέλω να επισημάνω την υπευθυνότητα των μελών μας, τα οποία και τώρα ακόμη  με την άρση των περιορισμών για την πανδημία, λαμβάνουν από μόνοι τους μέτρα αυτοπροστασίας’.

Ήδη ετοιμάζονται για μια τετραήμερη απόδραση σε Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης, Λιτόχωρο, Παλαιό Παντελεήμονα, Λεπτοκαρυά από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία  Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά