Αντιπρόεδρος Ε.Ι.Υ.Ε Ξάνθης για ‘Λευκές Νύχτες’: Δεν κλήθηκαν οι εργαζόμενοι-Αυτό που διαχωρίζει τον εργαζόμενο από το δούλο είναι το οκτάωρο

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν οι εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι με την πρόθεση των τοπικών αρχών και των παραγωγικών φορέων να διοργανωθούν  και στην Ξάνθη ‘Λευκές Νύχτες’, γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης κ. Κώστας Βογιατζής, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

‘Ανακοίνωσαν τη διοργάνωση οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της αγοράς. Τους εργαζόμενους, τα σωματεία, το Εργατικό Κέντρο γιατί δεν κλήθηκαν; Αυτό που διαχωρίζει τον εργαζόμενο από το δούλο είναι το οκτάωρο. Η καταπάτηση του ωραρίου, με πρόσχημα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ελαστικοποιεί περαιτέρω την εργασία και είναι παράνομη. Ο εργαζόμενος , ο οποίος θα βρίσκεται από το πρωί ως τα μεσάνυχτα στη δουλειά, εξουθενωμένος, τι θα κερδίσει; Τι θα κερδίσει ο αυτοαπασχολούμενος και ο μικρός επιχειρηματίας;

Οι μόνες που για μια ακόμη φορά θα ωφεληθούν είναι οι μεγάλες αλυσίδες… Το πρόβλημα της μείωσης της κατανάλωσης δεν πρόκειται με τέτοιες μεθόδους να λυθεί. Οφείλεται στη φτωχοποίηση των πολιτών. Ούτε στις 11 το βράδυ , ούτε στις 12 τα μεσάνυχτα θα μπει στο κατάστημα πελάτης, αν έχει να πληρώσει υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και να φροντίσει για τα βασικά στην οικογένεια του… Έτυχε να βρεθώ πριν τρία χρόνια στην Αλεξανδρούπολη σε μια τέτοια διοργάνωση. Κόσμος πολύς στους δρόμους και καταστήματα άδεια. Αυτήν την εικόνα αντίκρυσα.

Ακούστε τον κ. Κώστα Βογιατζή.

Αν θέλουν να διοργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις Αντιπεριφέρεια, Δήμος και πολιτιστικοί σύλλογοι , εντός του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς, ας το πράξουν…’ υποστήριξε.

Ο Γ.Γ.του ΚΚΕ στην Καβάλα στο πλευρό των εργαζομένων στα λιπάσματα και τα πετρέλαια

Ο κ. Βογιατζής αναφέρθηκε επίσης στην χθεσινή επίσκεψη του Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Καβάλα ,  ο οποίος για μια ακόμη φορά –το είχε πράξει και κατά την περιοδεία του στην ΑΜΘ-  δήλωσε με την παρουσία του την έμπρακτη στήριξη προς τους απολυόμενους εργαζόμενους στα λιπάσματα και τα πετρέλαια :’ είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων όλης της χώρας. Αντίστοιχες υποθέσεις υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο αγώνας θα είναι μακροχρόνιος και δεν θα δοθεί μόνο στις αίθουσες δικαστηρίων ή με ανακοινώσεις. Θα δοθεί στους δρόμους . Ο αγώνας για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, να ανακτήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα οι εργαζόμενοι , για συλλογική σύμβαση εργασίας  θα είναι διαρκής…’υπογράμμισε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια : Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά