Σ. Γιαννακίδης: Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ τριπλασιάστηκε και θα αξιοποιηθεί - Καθορισμένο από τα όργανα του κόμματος το πλαίσιο συγκρότησης συμμαχιών στις εκλογές της Τ.Α

‘Με το συνέδριο και την ανάδειξη προέδρου και Κ.Ε ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επετεύχθη. Η δύναμη του κόμματος τριπλασιάστηκε. Ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία. Ακόμη και στην Ξάνθη. Μόνο ο σύντροφος Γρηγόρης Στογιαννίδης, νομίζω, έπεσε μέσα στις εκτιμήσεις του για την αθρόα συμμετοχή. Τώρα απομένει να αξιοποιηθεί αυτή η δυναμική’, επισημαίνει το εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την Ξάνθη, κ. Στάθης Γιαννακίδης.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο κ. Γιαννακίδης εστίασε στο γεγονός ότι οι πρωτόγνωρες διαδικασίες, και για το κόμμα και για την κοινωνία, με τις οποίες ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το συνέδριο του κόμματος, απέδειξαν σε τοπικό επίπεδο την εμπιστοσύνη των Ξανθιωτών στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ:’ στον Εχίνο π.χ. , όπου δεν είχαμε τοπική οργάνωση, τα αποτελέσματα οδηγούν στη συγκρότηση Τ.Ο. Πιστεύω ότι αν είχαμε τη δυνατότητα να στηθούν κάλπες και σε άλλες περιοχές του νομού, θα είχαμε ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πλέον οι Τ.Ο, και στα πεδινά, έχουν αναβαθμισμένα καθήκοντα καθώς πρέπει να οργανωθούν και να παρουσιάσουν το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στα νέα μας μέλη. Η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, πανελλήνια, είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές . Η πανδημία μπορεί να ήταν ένας απρόβλεπτος παράγοντας, όμως αξιοποιήσαμε την τεχνολογία και δεν παγώσαμε τις διαδικασίες. Κορυφώθηκαν φυσικά με το συνέδριο και συνεχίζουμε. Το θέμα αυτό απασχόλησε και στις θεματικές συνεδριακές ενότητες καθώς είναι καταλυτικό για ένα κόμμα να έχει ερείσματα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Από τους παραγωγικούς φορείς και το συνδικαλισμό μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι από τα πλέον κρίσιμα πεδία άσκησης πολιτικής. Και για μας προέχει η προάσπιση του κοινωνικού κράτους και όχι οι ιδεοληψίες περί ελεύθερης οικονομίας της ΝΔ…’.

Ακούστε τον κ. Σ.Γιαννακίδη.

Ο κ. Γιαννακίδης ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος στην Ξάνθη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, η οποία αποτυπώνεται στην εκλογή του στη νέα Κ.Ε, η οποία μάλιστα συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να συγκροτηθεί και άμεσα να ξεκινήσει το έργο της :’ προτεραιότητα μας τώρα είναι να εντείνουμε την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με στόχο την ανατροπή της, όποτε γίνουν εκλογές, τις οποίες εμείς ζητάμε από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό το 2021. Οι δραματικές καθυστερήσεις και τα αναιμικά μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί να παρέμβει στα κρίσιμα προβλήματα της περιόδου, χωρίς να τολμήσει να θίξει τα συμφέροντα όσων τη στηρίζουν, δημιούργησε ήδη αδιέξοδα σε κοινωνία και οικονομία. Με μέτρα ασπιρίνες δεν λύνονται ούτε τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, ούτε η νέα οικονομική κρίση, για την οποία σύσσωμη η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο. Τώρα προϊδεάζει για δύσκολο χειμώνα. Μόνη λύση είναι μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση …’      

Ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της εποχής που αλλάζουν δεδομένα και απαιτούν την ισχυροποίηση συμμαχιών ακόμη και εντός της Ε.Ε- κάτι που όπως είπε είχε αναδείξει και προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- όπου για μια ακόμη φορά, όπως και στο μεταναστευτικό, φαίνεται ότι οι χώρες- μέλη δεν έχουν όλες τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες προσεγγίσεις. Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε και στην τακτική των ίσων αποστάσεων της Ε.Ε , για μια ακόμη φορά, αναφορικά με τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα, συμπεριφορά για την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική.

Η Θράκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και η Τ.Α

‘Το επίδικο για το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ , το οποίο άλλωστε αποτυπώνεται και στο πόρισμα μας για την ανάπτυξη της Θράκης, στο πλαίσιο της Διακομματικής επιτροπής, είναι εξαιρετικά συγκεκριμένο. Να καταστεί η Θράκη ελκυστική για το επιχειρείν και να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο’ επισημαίνει και προσθέτει:’ ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι καταλυτικός, όπως και οι στοχευμένες δημόσιες επενδύσεις’.

Το εκλογικό έτος 2023

‘Ανεξάρτητα με τις όποιες αποφάσεις πάρει ο κ. Μητσοτάκης για το πότε θα προκηρύξει εκλογές, εκλογές θα γίνουν , εθνικές και αυτοδιοικητικές, μέσα στο 2023. Η μάχη, και στα δύο κρίσιμα πεδία, θα κριθεί από την ενεργοποίηση και τις επιλογές της νέας γενιάς και την αποχή. Η συμμετοχή παρακάμπτει τους όποιους ‘μηχανισμούς’ στήνονται για το τελικό αποτέλεσμα. Η νίκη με απλή αναλογική, έστω και με μια ψήφο διαφορά, μιας προοδευτικής, δίπλα στην κοινωνία, κυβέρνησης, είναι ο στόχος. Κρίσιμο φυσικά και το πεδίο της Τ.Α. Σημειώνω ότι το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο των συμμαχιών, τις οποίες ενθαρρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, είναι ήδη καθορισμένο από τα όργανα του κόμματος. Και ως προς τις αποφάσεις και ως προς τις διαδικασίες συγκρότησης …’ υπογράμμισε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά