‘Ξάνθη για Όλους:’ Τρία ερωτήματα για την προ ημερησίας συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Τρία ερώτημα στην προ ημερησίας συζήτηση της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε η δημοτική παράταξη ‘Ξάνθη για όλους’.

Τα ερωτήματα:

‘Με αφορμή τον ορισμό της Συνεδρίασης – μέσω τηλεδιάσκεψης-  του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στις 30 Μαΐου 2022, παρακαλώ να μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο

Στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, αναφέρεται ρητά ότι  «οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες και γίνονται στο δημοτικό κατάστημα υπό την προεδρία του προέδρου δημοτικού συμβουλίου..».

Με δεδομένο ότι τα μέτρα προστασίας κατά του COVID19 έχουν σχεδόν περιοριστεί στο ελάχιστο, αλλά και το γεγονός ότι ήδη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις και συναντήσεις με ίσο ή μεγαλύτερο αριθμό ατόμων από αυτόν των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ΕΡΩΤΑΣΤΕ γιατί δεν συγκαλείτε πλέον ως οφείλετε δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών «Οικονομικής» και  «Ποιότητας ζωής»;

Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν τον γνωρίζουμε;

Γνωρίζετε ότι με τον τρόπο αυτόν στερείτε από κάποιους πολίτες το δικαίωμα να παραβρεθούν, να ενημερωθούν και να παρέμβουν στα θέματα του Συμβουλίου μας εφόσον το επιθυμούν;

Πόσο ακόμα νομίζετε ότι μπορείτε «να εκμεταλλευτείτε» τις τηλεδιασκέψεις και τις δια περιφοράς συνεδριάσεις για να αποφύγετε την κριτική, τη δημόσια συζήτηση και την κοινωνική λογοδοσία; Διότι όπως γνωρίζετε η Δημοκρατία έχει κανόνες και πρέπει όλοι να τους τηρούμε με ευλάβεια…

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο

Σε συνδυασμό με το παραπάνω ερώτημα σας υπενθυμίζουμε ότι εδώ και περίπου δύο χρόνια σας έχουμε ζητήσει ως Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, αλλά και εσείς κατά καιρούς ως Δημοτική Αρχή έχετε δεσμευτεί δημόσια ότι σκοπεύετε να φέρετε προς συζήτηση το φλέγον ζήτημα της ΔΕΥΑΞ,  ζήτημα για το οποίο κατά καιρούς πολλά και σοβαρά θέματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και όχι μόνο. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ξάνθης ζητούν συνολική ενημέρωση για το ζήτημα αυτό και εσείς από ότι φαίνεται αποφεύγετε συστηματικά μια τέτοια συζήτηση. Σήμερα ΕΡΩΤΑΣΤΕ πότε ακριβώς σκοπεύετε να φέρετε προς συζήτηση συνολικά το θέμα της ΔΕΥΑΞ προκειμένου να λάβουμε απαντήσεις σε πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες όπως: το θέμα της συμφωνίας ή όχι με τη ΔΕΥΑ Νέστου, τα δάνεια που έχει η λάβει η Επιχείρηση και αν αποπληρώνονται έγκαιρα καθώς και ποια είναι σήμερα η συνολική οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΞ.. 

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο

Ενημερωθήκαμε από μερίδα του τοπικού τύπου πως η  θεσμοθετημένη «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ» έκρινε ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ανέγερση Σχολείου το περιβόητο οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων που ήθελε να αγοράσει ο Δήμος Ξάνθης στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών. Οικόπεδο αρχικής εκτιμώμενης αξίας αγοράς 1.000.000 ευρώ και πλέον !!!

Α) Παρακαλούμε το μέλος της παραπάνω επιτροπής να ενημερώσει το σώμα εάν αυτό ευσταθεί και το αιτιολογικό της απόφασης στην οποία κατά τις πληροφορίες ο εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης μειοψήφησε!

Β) Επειδή τονίσαμε και αναδείξαμε την ανάγκη για  νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις αρχικά για το Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο υπάρχει μεγάλος όγκος εγγεγραμμένων μαθητών, σε οικόπεδο μέσα στον οικισμό και όχι μακριά από αυτόν, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν έχει γίνει αποδοχή της δωρεάς του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για το ήδη χτισμένο γυμναστήριο και σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προχωρήσει προκειμένου η μετατροπή του σε ένα σύγχρονο δημοτικό σχολείο να καταστεί εφικτή!

Γ) Ερωτάται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων, κ. Ζερενίδης να μας απαντήσει ποια είναι από εδώ και πέρα η διαδικασία, μετά την απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας και πότε θα μάθουμε την τελική έκβαση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

“ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

 Σάββας Μελισσόπουλος’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά