Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η υπόμνηση του χρέους που έχει η Ανθρωπότητα απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση. Ένα πρόβλημα δύσκολο και πολυδιάστατο το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή στον πλανήτη.

 

Για τον Δήμο Ξάνθης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Με πολιτικές και δράσεις προσπαθούμε να κερδίσουμε τις μάχες που απαιτούνται να δοθούν, ώστε να εκλείψει ο κίνδυνος.

 

  • Έχει εγκριθεί η προμήθεια 20 οχημάτων και μηχανημάτων έργου ώστε να καλυφθούν ελλείψεις πολλών ετών για τις επιχειρησιακές ανάγκες στον τομέα της Καθαριότητας, ενώ προχωρήσαμε στην καινοτόμα δράση «no kaka», σε κεντρικά σημεία της πόλης, για τα δεσποζόμενα ζώα.
  • Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για τη διάνοιξε της 4ης λεκάνης, η οποία ολοκληρώνεται, στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, ενώ προχωράμε στη δημιουργία Μονάδας προεπεξεργασίας απορριμμάτων στην Ξάνθη με εξασφάλιση χρημάτων από την Περιφέρειά μας
  • Αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης για την εγκατάσταση γωνιών ανακύκλωσης στα όρια του Δήμου, μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
  • Ως πρώτος δήμος της χώρας εφαρμόσαμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο -με αυτοχρηματοδοτούμενη σύμβαση- για την υλοποίηση και ολοκλήρωση ενός μεγάλου μέρους της αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων στα όρια του δήμου, με «έξυπνα» φωτιστικά

 

Προχωράμε μπροστά, με σχεδιασμό και επιμονή έχοντας ως βασικούς εταίρους τους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι, δραστηριοποιούνται ως άτομα είτε σε συλλογικές ομάδες στην ενίσχυση και εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

 

Ο αγώνας για ένα βιώσιμο περιβάλλον, είναι αγώνας για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής της γενιάς μας και, ιδιαίτερα, αυτών που έρχονται.

Όλοι μαζί μπορούμε -και πρέπει- να τον κερδίσουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά