Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Έκρηξη κρουσμάτων και στην Ξάνθη για τις επόμενες 10 ημέρες

Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Α.Π.Θ. κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή «Τα Νέα της Πόλης» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, όπου μίλησε για την πορεία της πανδημίας του covid 19 στην Ξάνθη.

«Η Ξάνθη βρίσκεται σε ανοδική πορεία όσον αφορά το 6ο κύμα της πανδημίας», υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης. Μάλιστα, ανέφερε ότι για τις επόμενες 10 ημέρες θα είμαστε σε μια αυξητική τροχιά από κρούσματα. Αυτό οφείλεται κυρίως λόγω της χαλάρωσης των μέτρων, καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν φοράμε μάσκα και δεν κρατάμε αποστάσεις λόγω του καλοκαιριού και της ζέστης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι «η χώρα μας  θα έπρεπε να πουλάει το τουριστικό της προϊόν λέγοντας ελάτε σε έναν ασφαλή προορισμό χωρίς κρούσματα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και όχι ελάτε και κάνετε ότι θέλετε».

«Δεν θα πρέπει να μπαίνουμε στο δίλημμα τουρισμός, οικονομική ανάπτυξη και υγειονομική κρίση», πρόσθεσε.

Θα έχουμε νοσηλείες σε αυτό το 6ο κύμα της πανδημίας αλλά θα είναι λιγότερο σοβαρές. Όσο περνάει ο καιρός και δεν πραγματοποιούμε τις επαναλήψεις στα εμβόλια, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η διασπορά, η πιθανότητα να νοσήσουμε αυξάνεται. Γι΄αυτό τον λόγο, ο καθηγητής πρότεινε να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε πάντα μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις, ενώ σημείωσε ότι και η χώρα μας περιμένει και τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Γιώργος Καλοτραπέζης

Επιμέλεια-Μοντάζ: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά