Γ.Γεωργιάδης: Παρέμβαση για την απόρριψη από το δημοτικό συμβούλιο του αιτήματος μεταφοράς των τριών προτομών από την πλατεία Διοικητηρίου

Την πικρία του για τη μη ικανοποίηση του αιτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης – το οποίο αίτημα είχε κατατεθεί όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος –για τη μεταφορά των τριών προτομών των αξιωματικών Ευ. Στογιαννίδη, Κ. Τριανταφυλλίδη και Μ.Βόγδου από την πλατεία Διοικητηρίου σε άλλο σημείο της πόλης, εξέφρασε με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης κ. Γεώργιος Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε τους λόγους που, τόσο στην προηγούμενη δημοτική αρχή, όσο και στην τωρινή, η ΕΑΑΣ είχε αποστείλει έγγραφο αίτημα για τη μεταφορά των προτομών σε άλλο σημείο καθώς πλησίον υπάρχουν οι δημόσιες τουαλέτες.

Σημείωσε ότι για το θέμα είχε ο ίδιος συνομιλήσει και προφορικά με τον πρώην και το νυν δήμαρχο, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους κατάθεσης του αιτήματος.

Η απόρριψη του αιτήματος από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, όπου ήρθε προς έγκριση το αίτημα,  με  13 κατά,  11 υπέρ και 9 λευκά, καθώς και επιχειρήματα τα οποία ακούστηκαν στη συζήτηση, απογοήτευσαν τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι δεν γνωρίζει εάν  το τωρινό τοπικό συμβούλιο της ΕΑΑΣ θα επαναφέρει το αίτημα, δεδομένου ότι υπήρξε αντίλογος στη συνεδρίαση για την προτεινόμενη, από τη δημοτική αρχή, πλατεία Ελευθερίας, αφού ουδέποτε η Ένωση είχε υποδείξει επίσημα σημείο μεταφοράς των προτομών.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε σειρά αιτημάτων που η ΕΑΑΣ έχει καταθέσει προς το Δήμο -και σε φορείς- , όπως π.χ. η τοποθέτηση προτομής του Χαρίσιου Βαμβακά στο δημαρχείο, ώστε ν’ αναγνωριστεί η πολύτιμη προσφορά του για τη Θράκη. Επίσης υπενθύμισε  το αίτημα μουσουλμάνου συμπολίτη, το οποίο είχε υποστηρίξει η ΕΑΑΣ, για αναγραφή του ονόματος του πατέρα του στο Μνημείο Πεσόντων της πλατείας Διοικητηρίου, καθώς με επίσημα έγγραφα του Στρατού αποδεικνύεται ότι έπεσε υπέρ πατρίδας στον πόλεμο του ’40, αίτημα το οποίο κατατέθηκε στο Δήμο αλλά –όπως είπε- μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί.

Ακούστε την παρέμβαση του κ. Γ. Γεωργιάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ –επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά