Μάκης Σεβίλογλου: Αύριο στα Άβδηρα- Πριν ενάμισι μήνα στην "Όμορφη Πόλη 89,9", ακούστε τον

Ο Μάκης Σεβίλογλου θα τραγουδήσει το Σάββατο 6 Αυγούστου στα Άβδηρα, στην πλατεία,  στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους που διοργανώνει  η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Η Έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις  20:00 με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη «Σαλονικιώτικο Τακίμι» και  στη συνέχεια ο Μάκης Σεβίλογλου  θα  παρουσιάσει ένα τρίωρο μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «40 Χρόνια Πειρατής», βασισμένο σε: τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους, «Γλυκό μεθύσι», «Άγκυρες», «Παράθυρο ανοιχτό», «Ανάποδη Ψυχή» και την νέα δισκογραφική δουλειά «40 Χρόνια Πειρατής».

Ενάμισι μήνα πρίν, την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 12:00 στην εκπομπή «Αναμνήσεις με δίσκους και μαγνητικές ταινίες» είχαμε την ευκαιρία στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης να φιλοξενήσουμε τον  Μάκη Σεβίλογλου που άνοιξε τα χαρτιά του και μας μίλησε για τα μουσικά πράγματα του σήμερα, για τον νέο του δίσκο, για τις συνεργασίες του τα τελευταία 20 χρόνια στη δισκογραφία.

Από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε τον δίσκο, «40 Χρόνια Πειρατής», νιώσαμε πραγματικά πολύ άνετα με τις μουσικές συνθέσεις, με τις ερμηνείες αλλά και τα λόγια των τραγουδιών που στέλνουν μηνύματα σε όλα τα επίπεδα στον σύγχρονο κόσμο που ζούμε και πολλές φορές μας ξεγελάει, προστάζοντάς μας να ακολουθήσουμε απάνθρωπους ρυθμούς στην καθημερινότητά μας.

Ας κάνουμε την προσπάθειά μας, να μείνουμε «άνθρωποι» και να κινηθούμε σε ρυθμούς που μας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη ζωή.

Τα λόγια και οι μουσικές του Μάκη Σεβίλογλου σίγουρα έχουν την ενέργεια να μας οδηγήσουν σε μια πιο ανθρώπινη ζωή με χρώμα και ανοικτές τις αισθήσεις.

Δεκατέσσερα καινούρια τραγούδια σε στίχους των Άρη Αποστολόπουλου, Γιώργου Κορδέλλα, Μαρίας Μουτσάκη και δύο του ίδιου, συνθέτουν ένα σύνολο εξωστρεφών κυρίως τραγουδιών, που ακροβατούν ανάμεσα σε rock, λαϊκές και παραδοσιακές φόρμες και κινούνται ρυθμικά από τη μπαλάντα μέχρι τα χορευτικά τινάγματα.

 

Τον δίσκο συνθετικά υπογράφει ο Μάκης Σεβίλογλου, ενώ στιχουργικά τόσο ο ίδιος, όσο και οι Άρης Αποστολόπουλος, ο Γιώργος Κορδέλλας,  Μαρία Μουτσάκη.

 

Στον δίσκο συμμετέχουν  η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και η πρωτοεμφανιζόμενη Βέρα Μπαξεβανίδου, όπως και μια πλειάδα εξαιρετικών μουσικών, που σφραγίζουν το άρτιο αποτέλεσμα.

 

Το album ξεκίνησε να ηχογραφείται το 2017 για να τελειώσει μέσα από αντίξοες συνθήκες το 2021.

 Δίσκος που θέλει να είναι εξωστρεφής, να απευθύνεται και να αφορά όσους περισσότερους γίνεται. Φιλοδοξία του δημιουργού του ήταν να φτιάξει τραγούδια που θα μπορέσουν να ενώσουν τους ανθρώπους. Ανθρώπους, που δεν έχουν τίποτα μεταξύ τους να χωρίσουν, που ζουν πάνω στα ίδια χώματα, με τις κοινές τους μνήμες, ξορκίζοντας όσους εντέχνως, θέλουν να τους κρατούν χωρισμένους σε ομάδες, άλλοτε μικρές κι άλλοτε μεγάλες, για να μην ομονοούν.

Μια ένωση, που σαν λαός καταφέρνουμε πολύ καλά, όταν συμποσιαζόμαστε, αγκαλιαζόμαστε και τραγουδάμε, βάζοντας στην άκρη τις τυχόν μικρές ή μεγαλύτερες διαφορές μας, χλευάζοντας τον πόνο και τον θάνατο και δοξάζοντας τον έρωτα και τη χαρά!!!

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε cd και ψηφιακά από την Kyklosrecords και διανέμεται από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής» www.taxideftis.gr (τηλ. 2103638617).

https://www.youtube.com/c/MakisSeviloglouOfficial

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά