Ο Ιωάννης Χρυσουλάκης στο 8ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, στο Καστελόριζο

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, στις 15 Ιουλίου 2022 στο Καστελλόριζο οι εργασίες του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Το συνέδριο οργάνωσαν το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University, με την υποστήριξη του Macquarie Greek Studies Foundation, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ο Κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και οι Boston University Philhellenes.

Το πρόγραμμα τίμησε με την παρουσία του ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκης, ο οποίος και μετέφερε χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη.

Ακούστε τον Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη

Ο Γενικός Γγραμματέας  Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκης, σημείωσε:

"Με μεγάλη χαρά στηρίζουμε και ϕέτος το 8ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής και το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie της Αυστραλίας, τον Κύκλο Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και τον Οργανισμό των Φιλελλήνων του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Η Γενική Γραμματεία μέσα από τις δράσεις της στοχεύει πάντοτε στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν μόνο τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους Έλληνες της Ομογένειας με την πατρίδα, αλλά σαν πραγματική γέφυρα ενώνουν την Ελλάδα και με όσους αγαπούν και μελετούν τη χώρα μας. Είναι το όχημα των οικουμενικών και πανανθρώπινων αξιών του ελληνισμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος μας.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τον θεσμό του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια και ιδίως με το φετινό θέμα ου αφορά τους Ακριτικούς Τόπους, καταφέρνει να προσεγγίζει την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μέσα από το πρίσμα των ιδιαίτερων ταυτοτικών τους 17 χαρακτηριστικών αποδίδοντας ταυτόχρονα την οικουμενική διάσταση του ελληνισμού.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Καστελλόριζο, στο αγαπημένο αυτό ακριτικό νησί, όπου θα ανταμώσουν καταξιωμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και ερευνητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συγχαίρω θερμά την κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος, καθώς και όλους τους συνδιοργανωτές του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και εύχομαι στους συμμετέχοντες να έχουν μια εποικοδομητική εκπαιδευτική εμπειρία".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά