Κ.Βογιατζής: οι ακολουθούμενες πολιτικές πυροδοτούν ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, πολέμους

‘Οι πολιτικές που ακολουθεί η Ε.Ε, αλλά και η κυβέρνηση, προκειμένου να διαχειριστούν την ενεργειακή και οικονομική κρίση που εκτοξεύθηκαν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία- ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος στον  οποίο δεν είναι αμέτοχοι Ε.Ε, ΝΑΤΟ  και κυβέρνηση-δημιουργούν ένα εκρηκτικό «μείγμα» για τα λαϊκά στρώματα , που είναι αδύνατον να το αντιμετωπίσει ο καθένας μόνος του. Ήδη μας προϊδεάζουν για το βαρύ χειμώνα που έρχεται.. Από τον Οκτώβριο, στη δική μας περιοχή, το κόστος της ενεργειακής επάρκειας θα είναι δυσβάσταχτο’, υποστήριξε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου το μέλος της Τ.Ε Ξάνθης του ΚΚΕ και επικεφαλής της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ του Δήμου, κ. Κώστας Βογιατζής.

Ο κ. Βογιατζής ανέλυσε τις αιτίες που η ακολουθούμενη πολιτική ‘γέννησε’ αυτό το  εκρηκτικό μείγμα δυσβάσταχτων υποχρεώσεων και απειλής πολέμων, παρουσιάζοντας παράλληλα την πρόταση του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πυροδοτεί ντόμινο ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής και υπηρεσίες, για να καταλήξει:’ σταμάτησαν την φθηνή παραγωγή ενέργειας με την απαγόρευση του λιγνίτη για να προωθήσουν την περίφημη πράσινη ενέργεια. Δημιούργησαν το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το οποίο λειτουργεί υπέρ των παρόχων ενέργειας και σε βάρος των καταναλωτών. Πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία ακούγαμε για μείωση των κερδών των ενεργειακών κολοσσών. Τώρα τα κέρδη τους πολλαπλασιάστηκαν…Ας αναλογιστούν λοιπόν οι λαοί ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από την κρίση…’

Οι πυρκαγιές

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα κενά και ελλείψεις που υπάρχουν σε οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, και τις πυρκαγιές σε Σαμοθράκη και Θάσο:’ όταν διατίθεται μόλις το 0, 04% του κρατικού προϋπολογισμού για τη προστασία των δασών κατά την περίοδο της πυροπροστασίας, σε μια χώρα που από τα νησιά μέχρι την ηπειρωτική χώρα διαθέτει τεράστιες δασικές εκτάσεις , και όταν διαθέτεις μια πυροσβεστική υπηρεσία με κενές οργανικές θέσεις και γηρασμένο στόλο, δεν μπορείς να δηλώνεις ότι είσαι σε ετοιμότητα παρουσιάζοντας σχέδια επί χάρτου. Δεν μπορείς όλα να τα χρεώνεις στην κλιματική αλλαγή. Το καλοκαίρι καταστροφή του περιβάλλοντος -για το οποίο κόπτεται ότι ενδιαφέρεται η Ε.Ε - με πυρκαγιές, και το χειμώνα να πλημμυρίζουν πόλεις από τις βροχές, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμα σε ευρωπαϊκά προγράμματα’.

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Κώστα Βογιατζή, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην ενημερωτική εκπομπή τα «Νέα της Πόλης», στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη - Επιμέλεια: Γιώργος Καλοτραπέζης

Μοντάζ: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά