Και η ενίσχυση του Κ.Υ.Σταυρούπολης στις πρωτοβουλίες του Εμπορικού Συλλόγου-Προβληματισμός για τις ‘Λευκές Νύχτες’-Απογοήτευση από τις εκπτώσεις

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Τουρισμού ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ζητά να επαναλειτουργήσει η τουριστική γραμμή επιβατικής αμαξοστοιχίας Ξάνθης – Δράμας.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Νίκος Γρηγοριάδης, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και στην ενημερωτική εκπομπή τα Νέα της Πόλης, για την πρωτοβουλία του, στην οποία σκοπεύει να δώσει συνέχεια και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας, με στόχο την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Ξάνθης – Δράμας. Μάλιστα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής θα έχει πολλά οικονομικά και τουριστικά οφέλη και για τις δύο περιοχές.

‘Επίσημα και θεσμικά δεν είχαμε από την Ξάνθη-  ούτε και έχει καθοριστεί –επαφές  με την κυβέρνηση για να διευθετηθεί το συγκεκριμένο θέμα’, συμπλήρωσε ο κ. Γρηγοριάδης, προσθέτοντας ότι στη Δράμα πραγματοποιήθηκαν για το ίδιο θέμα δυο συσκέψεις.

Πρωτοβουλία και για την ενίσχυση του Κ.Υ.Σταυρούπολης

Υπογράμμισε επίσης ότι ο Εμπορικός Σύλλογος προτίθεται να συμβάλλει  στην προσπάθεια ενίσχυσης του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης και κυρίως σε ότι αφορά το ΕΚΑΒ και την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων.

‘Η επόμενη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό της Σταυρούπολης Ξάνθης, όπου ήδη συγκαλέσαμε ένα διοικητικό συμβούλιο, ενώ τα επόμενα διοικητικά συμβούλια θα επιδιώξουμε να πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές και δήμους του Νομού Ξάνθης’, πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Λευκές Νύχτες

Τέλος, δήλωσε επιφυλακτικός για το εάν  θα συμμετάσχει ο Εμπορικός Σύλλογος στις «Λευκές Νύχτες» στην αγορά της Ξάνθης,  επισημαίνοντας πάντως ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις για τις θεματικές ενότητες και την οργάνωση, οπότε και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Πρόσθεσε ότι αντίστοιχες διοργανώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, δυστυχώς, δεν έφεραν φέτος τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αφού ο κόσμος κατέβηκε στην αγορά, αλλά δεν επισκέφθηκε τα καταστήματα.

Η εκτίμηση του κ. Γρηγοριάδη είναι πως απαιτείται μια προσεγμένη οργανωτικά εκδήλωση που θα συμβάλλει στην κίνηση της αγοράς και δεν θα περιοριστεί στο θέαμα.

Οι εκπτώσεις

Η εξαιρετικά πιεστική οικονομικά περίοδος που διανύουμε, δυστυχώς, δεν επέτρεψε στους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τη φετινή θερινή περίοδο των εκπτώσεων. Δεδομένης και της περιορισμένης –έως μηδαμινής- επισκεψιμότητας στην περιοχή μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο, οι εισπράξεις στα ταμεία των επαγγελματιών της αγοράς της Ξάνθης ήταν από ελάχιστες έως και ανύπαρκτες σε κάποιους κλάδους.

Ακούστε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ν. Γρηγοριάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη - Επιμέλεια: Γιώργος Καλοτραπέζης

Μοντάζ: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά
Σταυρούπολη