2η Ανοιχτή Ποδηλατική Εκδήλωση «Ροδόπη - Νέστος» στη Σταυρούπολη.Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης "ΟΡΦΕΑΣ" και με την συμμετοχή του ποδηλατικού συλλόγου "O ΠΗΓΑΣΟΣ", της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης, το κατάστημα "SARIKOS BIKES" και το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού "RIVELAND" διοργανώνουν ανοιχτούς ποδηλατικούς αγώνες δρόμου και βουνού τo Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Μαΐου 2013.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΡΘΡΟ 1:

Το Σάββατο 11 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί o αγώνας δρόμου.

Την Κυριακή 12 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί o αγώνας ΜΤΒ .

Επίσης, την Κυριακή θα διεξαχθεί παράλληλη παιδική διαδρομή 10 χιλιόμετρων, παραποτάμια του Νέστου.

 

ΑΡΘΡΟ 2:

Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.


ΑΡΘΡΟ 3:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας, όσον αφορά τον MTB αγώνα, που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δύσβατους δρόμους αλλά και μονοπάτια.

Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο πιστοποιημένο εξοπλισμό για το κάθε αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές - συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

 
ΑΡΘΡΟ 4:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.


ΑΡΘΡΟ 5:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

  • Ε: Εφήβων (αγόρια και κορίτσια), μέχρι 18 ετών.
  • Α1 Ανδρών, 18 – 29 ετών
  • Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών
  • Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών
  • Β2 Βετεράνων 50+
  • Γ1 Γυναικών, 18-34 ετών
  • Γ2 Γυναικών, 35+

 

 

ΑΡΘΡΟ 6:

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.

2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος .

3. Συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.

4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.


ΑΡΘΡΟ 7:

Έπαθλα - Βραβεύσεις

1ος Νικητής κάθε Κατηγορίας                  Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα

2ος     »                                             Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα

3ος     »                                             Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα

4ος, 5ος, 6ος »                                     Δίπλωμα    

 

ΑΡΘΡΟ 8:

Ειδικές Βραβεύσεις

Οι αθλητές που θα τρέξουν και στους 2 αγώνες θα συμμετέχουν επιπλέον σε μια ειδική κατηγορία (IRON-RNOBF). Στους τρεις πρώτους αθλητές αυτής της κατηγορίας θα γίνει ειδική βράβευση με απονομή κυπέλλων.

Η κατάταξη σε αυτήν την κατηγορία θα προκύψει από το άθροισμα των βαθμών που θα πάρουν στα δύο επιμέρους αγωνίσματα.

 

ΑΡΘΡΟ 9:

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται:

1. Στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση

2. Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.rnobf.gr

3. Με αποστολή email στην διεύθυνση info [at] rnobf.gr , αναφέροντας: ΕΠΙΘΕΤΟ, ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΟ Ή ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΑΓΩΝΙΣΜΑ (road, mtb ή και τα δύο), ΟΜΑΔΑ – ΧΟΡΗΓΟ.

 

ΑΡΘΡΟ 10:

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρώ για κάθε αγώνα . Όσοι συμμετέχουν και στους δυο αγώνες το αντίτιμο συμμετοχής είναι 15 ευρώ. Η συμμετοχή στην παιδική διαδρομή είναι δωρεάν. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.

 

ΑΡΘΡΟ 11:

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά θα το ανακοινώθεί σε έντυπη μορφή και στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα http://www.rnobf.gr.

 

ΑΡΘΡΟ 12:

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή της Σταυρούπολης και τις δραστηριότητες του διημέρου μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

http://www.rnobf.gr
http://www.stavroupolis.gr
http://www.sarikosbikes.gr
http://www.pegasus-xanthi.gr
http://www.riverland.gr

 

Αθλητικά
Τοπικά
Σταυρούπολη