Σταυρούπολη Ξάνθης: Γιορτή Χωριάτικης Πίτας 2022 - Απόλαυση ζωής !

Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης «ΟΡΦΕΑΣ», με την οικονομική υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, διοργανώνει τη «12η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας» την Παρασκευή  26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου στην Σταυρούπολη Ξάνθης. 

Με αγνά υλικά από τον τόπο μας, που συλλέγονται από την αγροτική περιοχή και παράγονται στις κτηνοτροφικές μονάδες του χώρου,   οι νοικοκυρές της Σταυρούπολης δημιουργούν και διαθέτουν με τέχνη και μεράκι, ιδιαίτερες χωριάτικες πίτες, αξιοποιώντας τις παραδοσιακές συνταγές, που από γενιά σε γενιά διασώζονται στην περιοχή.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Ματθαίο Γιαννούλη και την Αλεξία Χιώτη, με παράλληλη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και διάθεση παραδοσιακής χωριάτικης πίτας φτιαγμένης από τις ντόπιες νοικοκυρές. Η βραδιά θα ξεκινήσει με τον λαϊκό τραγουδιστή Νίκο Γκίκα.

Το  Σάββατο 27 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα  γονείς και παιδιά θα απολαύσουν τα μαγικά  του  Roger Frost και θα ψυχαγωγηθούν με  μπαλονοκατασκευές, ζογκλερικά κόλπα, γιγάντιες σαπουνόφουσκες και ζωγραφική προσώπου.

Η Σταυρούπολη φορά για μια ακόμη φορά τα γιορτινά της και μας περιμένει όλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Σταυρούπολη