Να τιμήσουν τις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ξάνθης Τίμιο Πρόδρομο, τον ‘Επίγειο Άγγελο και Ουράνιο Άνθρωπο’, καλεί τους Ξανθιώτες ο Σεβασμιότατος

Να τιμήσουν με την παρουσία τους τις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Προστάτη και Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου , του  ‘Επίγειου Αγγέλου και Ουράνιου Ανθρώπου’, κάλεσε τους Ξανθιώτες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Όπως τόνισε :’επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων είναι ο ιστορικός Μητροπολιτικός Ναός του Τιμίου Προδρόμου. Το απόγευμα της Κυριακής , στις 19:00, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 20:30 θα γίνει φέτος η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας  από τη γνωστή διαδρομή που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία και θα ακολουθήσει ο Πανηγυρικός Λόγος που φέτος θα εκφωνήσει ο Σεβασμιότατος  Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος θα προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων. Η Απόλυση θα τελεστεί στα σκαλοπάτια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Της Του Θεού Σοφίας και μαζί με την Ιερά Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου , θα είναι και η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Καλαμούς, που ήδη βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό. Μετέχουν επίσης στις λατρευτικές εκδηλώσεις ο Σεβασμιότατος Λαγκαδά, Λητής, Ρεντίνης κ.κ.Πλάτων, ο Σεβασμιότατος Καστορίας Καλλίνικος και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μπουκόμπα και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας’.

Ακούστε το Σεβασμιότατο Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Όπως υπενθύμισε ο Σεβασμιότατος Ξάνθης οι δεσμοί , μέσω της εξωτερικής ιεραποστολής της Ιεράς μας Μητρόπολης, με την Αφρική είναι στενότατοι :’ στο δημοτικό σχολείο που ανεγείραμε στο Μικαλάι , στο Κονγκό, το οποίο φέρει την επιγραφή «το σχολείο της Ξάνθης», η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης αποστέλλει τη μισθοδοσία των δασκάλων. Γιατί δεν αρκεί  να φτιάξεις ένα σχολείο , πρέπει και να λειτουργεί. Επίσης το ιατρείο που κατασκευάσαμε και ο Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στο Καμερούν, η στήριξη της Θεολογικής Σχολής στην Κινσάσα, στο Κογκό…Και όλα αυτά με τον οβολό των Ξανθιωτών, τους οποίους ευχαριστώ από βάθους καρδίας. Πριν περίπου ένα μήνα, όταν ήλθε, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης στην Ξάνθη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας  κ.κ. Θεόδωρος και τον προσφώνησα, εκείνος καθόλου τυχαία, αντιφωνώντας, ευχαρίστησε το λαό μας για τη βοήθεια που προσφέρει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας’, κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά