Μ. Τσιακίρογλου: Οι Λευκές Νύχτες έχουν αποδείξει ότι έχουν θετικό πρόσημο στην αγορα

‘Οι Λευκές Νύχτες είναι ένας θεσμός του εμπορίου που έχει αποδείξει τη δυναμική του σε ότι αφορά την αύξηση επισκεψιμότητας και κατανάλωσης στην αγορά. Είναι μια γιορτή της αγοράς που περιλαμβάνει διάφορα καλλιτεχνικά events σε συνδυασμό με προσφορές και στόχο την τόνωση τοπικών οικονομιών’, επισημαίνει για τις Λευκές Νύχτες η πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ κ. Μαίρη Τσιακίρογλου, με αφορμή την απόφαση για ανάλογη διοργάνωση στην Ξάνθη στις 2 Σεπτεμβρίου.

Πρόσθεσε δε : ‘η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία. Η διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης έχει ήδη δημιουργήσει μια προδιάθεση στον κόσμο να βγει έξω, να διασκεδάσει , να καταναλώσει. Όποτε η 2α Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει, εκτιμούμε, ως προάγγελος των Γιορτών’.

Όπως επεσήμανε η κ. Τσιακίρογλου ήδη η ΟΕΒΕΞ όπως και ο Εμπορικός Σύλλογος έχουν ενημερώσει τα μέλη τους ώστε να προβούν, σε όποια είδη ή αγαθά δύνανται, σε προσφορές: ‘Πιστεύουμε ότι όπως σε γειτονικές αγορές , όπου εδώ και χρόνια διοργανώνεται ο θεσμός, έτσι και εδώ θα έχουμε θετικά αποτελέσματα’, τόνισε.

Εξήγησε ότι ήδη δόθηκε ειδική άδεια για λειτουργία της αγοράς πέραν του ισχύοντος ωραρίου και με έμφαση σημείωσε:’ εννοείται ότι όσοι υπάλληλοι εργασθούν θα αμειφθούν για τις επιπλέον ώρες εργασίας’.

Ακούστε την κ. Μαίρη Τσιακίρογλου.

Η διαφωνία του σωματείου κομμωτών/τριων της ΟΕΒΕΞ

Αναφορικά με τη διαφωνία του σωματείου κομμωτών/τριων  ‘Η Καλλιτεχνική’, το οποίο με ανακοίνωση του γνωστοποιεί ότι δεν θα συμμετάσχει, η κ. Τσιακίρογλου υπογράμμισε:’ το συγκεκριμένο σωματείο ανήκει στο μεταποιητικό κλάδο που ούτως ή άλλως δεν συμμετέχει ο συγκεκριμένος κλάδος στις Λευκές Νύχτες. Ο θεσμός αυτός κυρίως απευθύνεται στον εμπορικό κόσμο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο ή ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο’.

Ήταν καλό το καλοκαίρι για την αγορά

Αυξημένη επισκεψιμότητα φέτος το καλοκαίρι στην Ξάνθη, με θετικό πρόσημο και για τους περισσότερους κλάδους της αγοράς, ήταν το φετινό, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΟΕΒΕΞ:’ Είχαμε από την αρχή του καλοκαιριού πολλούς επισκέπτες. Αυτό άφησε θετικό αποτύπωμα και σε πολλούς κλάδους της τοπικής μας οικονομίας. Ελπίζουμε έτσι να συνεχίσουμε και πριν το αποχαιρετήσουμε. Σίγουρα θα συμβάλλουν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης. Θυμίζω ότι προερχόμαστε από μια παρατεταμένη οικονομική κρίση, ακολούθησε η υγειονομική και τώρα είμαστε αντιμέτωποι με την ενεργειακή κρίση . Τέτοιες τονωτικές ενέσεις είναι απολύτως αναγκαίες για την αγορά…’ κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Παλιά Πόλη
Τοπικά