Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων: Τιμή και ευλογία για όλη τη Θράκη η έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας ‘Άξιον Εστίν’

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε όλο το νομό Ροδόπης για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας ‘Άξιον Εστίν’ από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, τόνισε ότι πρόκειται: ‘ για μια πνευματική και συνάμα ιστορική στιγμή για όλη τη Θράκη. Η Ιερά Εικόνα εξήλθε του Αγίου Όρους ελάχιστες φορές. Και είναι η πρώτη φορά που την υποδέχεται επαρχιακή πόλη. Είναι τιμή και ευλογία για όλη τη Θράκη. Θυμίζω ότι ήταν προγραμματισμένο  να έρθει με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, όμως λόγω της πανδημίας δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό. Έτσι, σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη , 6 Σεπτεμβρίου, στις 18:30 , θα γίνει η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας «Άξιον Εστίν» στην δυτική είσοδο της πόλης και θα ακολουθήσει λιτανεία έως τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα παραμείνει προς προσκύνηση μέχρι τις 12 του μήνα. Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός συνεχώς ώστε να εξυπηρετήσει τους πιστούς’

Όπως γνωστοποίησε ο Σεβασμιότατος έχουν κληθεί να παραστούν Σεβασμιότατοι από τις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας, ενώ αποδέχθηκε την πρόσκληση και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος:’ Την Παναγία μας θα τιμήσουν με την παρουσία τους αρκετοί Σεβασμιότατοι, αλλά και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος θα είναι στη πόλη μας την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.  Στις 19:00 θα γίνει η υποδοχή του στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Θα χοροστατήσει την επόμενη ημέρα στον καθεδρικό ναό στην  Πατριαρχική Χοροστασία για την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου και μετά θα επισκεφθούμε τη Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος και τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών’.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής σημείωσε ότι θα δοθεί η ευκαιρία και στις γυναίκες να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί , οι οποίες δεν δύνανται να επισκεφθούν το Άγιο Όρος λόγω του αβάτου.

Ακούστε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά