Οι Γιορτές συνεχίζονται... Το Πρόγραμμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου 2022

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης συνεχίζονται με κέφι και μεράκι.

Σε κάθε γωνιά της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης και μία δράση που έχει κάτι να πει.

Στην εκδήλωση του  Ποδηλατικού Συλλόγου  Ξάνθης  «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» με την αρωγή του Κέντρου  Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, συμμετείχε και η  κ. Έλενα Ράπτη , βουλευτής της ΝΔ  και  συντονίστρια της εκστρατείας «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

 

 Η κ. Ράπτη ενημέρωσε γονείς και παιδιά μέσω των εντύπων της δράσης  για την  αυτοπροστασία των παιδιών, ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική παρενόχληση  και βία, μαθαίνοντας και  επαναλαμβάνοντας στη συμπεριφορά τους,  απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.

 



 

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 

20:30 Κεντρική Σκηνή - Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ξάνθης

Φέτος για πρώτη φορά στα πλαίσια των γιορτών παλιάς πόλης, η Φιλαρμονική του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, με Αρχιμουσικό τη Νίκη Μαζαράκη, θα παρουσιάσει μουσικές διασκευές Ελλήνων καταξιωμένων συνθετών και ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών.

Η Φιλαρμονική του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ιδρύθηκε το 1903. Από τότε έως και σήμερα δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τη μουσική και να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο μουσικό σύνολο. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μίας άρτιας και καλά οργανωμένης Φιλαρμονικής, η οποία χαρίζει στο κοινό παρουσιάσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με στόχο τη μουσική καλλιέργεια όπως και την προβολή του Δήμου Ξάνθης. 

 

21:30 Κεντρική Σκηνή - Πλατεία Μητροπόλεως 

Συναυλία Αντώνης Μουσαδές – Ασμίκ Μπεκλαριάν

Εκεί που οι φίλοι γίνονται παρέες και οι παρέες γίνονται ένα. Εκεί που ο Αντώνης η Ασμίκ και οι φίλοι τους, συναντιόνται ξανά για να μας ταξιδέψουν, στο τώρα, στο χθες και στο αύριο. 

 

22:15 Κεντρική Σκηνή - Πλατεία Μητροπόλεως 

Συναυλία Μάνια Ασλάνογλου

Σε ένα έντεχνο – ελαφρολαϊκό πρόγραμμα, η Μάνια Ασλάνογλου θα μας τραγουδήσει γνώριμους σκοπούς. 

 

 

 

 

10:00 Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης 

Έκθεση «1922 - Η άφιξη και η εγκατάσταση των προσφύγων στην Ξάνθη» 

(λεπτομέρειες στην σελίδα 28)

 

17:30 Γήπεδο Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης

Ποδοσφαιρικό τουρνουά παλαιμάχων

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Παλιάς Πόλης Ξάνθης, ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Α.Ο.Ξ. διοργανώνει τουρνουά με την συμμέτοχη των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των ομάδων Α.Ο. Ξάνθης, Δόξα Δράμας, Πανθρακικού και Α.Ο. Καβάλας. 

 

18:00 «Καπναποθήκη  Π» Αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού»

Έκθεση εικαστικών «Διέξοδος 2021-22»

(λεπτομέρειες στην σελίδα 55)

 

18:30 Αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου, έναντι οικίας Χατζιδάκι.

Παιδική εκδήλωση «Παιχνίδια της Γειτονιάς»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών σε ένα ταξίδι στο παρελθόν για να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στα αγαπημένα παιχνίδια της γειτονιάς και της παρέας. 

 

18:30 Πλατεία Δημοκρατίας, σημείο εκκίνησης

Ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό

Η διάρκεια της ξενάγησης είναι περίπου 90 λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες στη σελ. 3.  

 

18:30 Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

Αγώνες Μπριτζ

Ο «Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ξάνθης – Φίλοι της ΦΕΞ» διοργανώνει ανοιχτό αγώνα ζευγών ώστε να παίξουν αθλητές από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα μπορούν να έρθουν και όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το συναρπαστικό αυτό πνευματικό άθλημα και να λάβουν πληροφορίες για τα νέα τμήματα μαθημάτων που θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβρη.

Πληροφορίες – εγγραφές: Γιώργος Αποστολίδης 6974650736

 

19:00 Θεματικό Πάρκο Λιμνίο

Παιδική εκδήλωση «Γιαγιά, Παππού σας αγαπώ πολύ»

Ο μικρός μας Καφετούλης, πετάει από χαρά. Μετά από πολύ καιρό, θα ταξιδεύσει στον παππού και στην γιαγιά του, στο όμορφο χωριό τους. Πόσο θα ήθελε να βρεθεί και πάλι στην ζεστή αγκαλιά τους! Συντροφιά με τον Καφετούλη, τον ήρωα των παραμυθιών μας, προσκαλούμε τα μικρά παιδιά, ηλικίας 3-7 ετών, να γνωρίσουν την αγάπη προς την «τρίτη ηλικία», την χαρά της επίσκεψης στο χωριό και την αξία της φιλοζωίας.

Επιμέλεια: Ελένη Μαρίνη, Βρεφονηπιοκόμος - Συγγραφέας – Εικονογράφος Στη μνήμη της αείμνηστης Βιργινίας Τσουδερού, θα διανεμηθούν σε κάθε οικογένεια που θα προβεί σε προκράτηση θέσεων, από ένα αντίτυπο βιβλίου, μέχρι της εξάντλησής τους. Τηλέφωνο επικοινωνίας και προκράτησης θέσης: 6936851527

Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

 

19:00 Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – στην αυλή με τα Χαμάμ

Παιχνίδι «Learning Cube»

Η Φιλοπρόοδη ένωση Ξάνθης και το βιβλιοπωλείο Πυργελή σας καλούν να  παίξουμε παρέα με τα  Learning Cube. Η σειρά παιχνιδιών που τόσο αγαπήσαμε  δημιούργησε νέα κουτιά για να οξύνουμε τη μνήμη και την παρατηρητικότητα μας. Μέσα από το παιχνίδι αναπτύσσουμε τη λογική σκέψη, λύνουμε γρίφους και διασκεδάζουμε. Με τα τέρατα, τους δεινόσαυρους, το Δαίδαλο και τον Αρχιμήδη  θα παιχνιδίσουμε μικροί και μεγάλοι. 

Οργάνωση: ΦΕΞ - Λαογραφικό  Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – βιβλιοπωλείο Πυργελή.

 

19:00 Πλατεία Μητροπόλεως. Στέκι Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάβειροι» 

Παιδική εκδήλωση.

Δημιουργική απασχόληση παιδιών από τους εκπαιδευτικούς του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Ζούγκλα», για παιδιά 4-7 ετών

 

19:30 Βας. Σοφίας, Θεματικό Πάρκο Λιμνίο

«Ζυμαρομαστορέματα» 

Ο σύλλογος Γυναικών Ξάνθης σας καλεί να παρακολουθήσετε από κοντά το μάθημα των «Ζυμαρομαστορεμάτων», όπου θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε τα δικά σας «χατσαπούρι» και «πιροσκί» (από τη ζύμη & τη γέμιση ως τη παρασκευή & το ψήσιμο) μαζί με τις έμπειρες γυναίκες του συλλόγου.

 

20:00 Νεανική Σκηνή - Βασ. Σοφίας και Ύδρας

Συναυλία «Μουσικό Εργαστήρι Άγγελου Μουρβάτη»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, στο πλαίσιο του προγράμματος "Δημιουργία Συγκροτημάτων", παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

#mousikoergasthriofamily 

 

21:00 Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Στην αυλή του συλλόγου στην Ύδρας 4.

Λαϊκή και Θρακιώτικη βραδιά. Αφιέρωμα  στο καλό λαϊκό τραγούδι και στην παράδοση του τόπου μας με τους Στάθη Βασιλειάδη τραγούδι και μπουζούκι, Γιάννη Κοτζαμπάση ακορντεόν, Γιώργο Παπαδόπουλο κρουστά και Βαγγέλη Δωρόπουλο γκάιντα.

 

21:00 Στέκι Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης 

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά
Τοπικά