Γιορτές Παλιάς Πόλης: Οι Ξανθιώτες στήριξαν τους ‘Αδέσποτους Φίλους’ -Ανταποδίδει ο σύλλογος με δωρεάν συναυλία αύριο στο θεατράκι, με τους ‘Λάχνισμα’

‘Έχετε όρεξη να γεμίσετε με θετική ενέργεια; Ελάτε αύριο στην συναυλία με το συγκρότημα ‘Λάχνισμα’ .

Με τα παραπάνω λόγια η πρόεδρος του συλλόγου ‘Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης’ κ. Λουλουδιά Τζεμπραηλίδου απηύθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση σε όλες και όλους να προσέλθουν στη συναυλία που διοργανώνει ο σύλλογος  με το Ξανθιώτικο συγκρότημα ‘Λάχνισμα’, αύριο Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:30, στο ανοιχτό θεατράκι στην κεντρική πλατεία, απέναντι από τον ΟΤΕ:’ είναι το ευχαριστώ του συλλόγου προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που πέρασε ο σύλλογος και που είχαν σαν αποτέλεσμα να αναστείλουμε την οικονομική μας δράση, στάθηκαν στο πλευρό μας με γενναιοδωρία και σεβασμό. Πλέον το πρόβλημα μας βρίσκεται σχεδόν στη λύση του.

Ο κόσμος μας συμπαραστάθηκε αναγνωρίζοντας την προσφορά μας, κατανοώντας ότι είμαστε εθελοντές και δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό και την αγάπη του…Προσωπικά δεν το περίμενα, ήμουν πολύ πικραμένη και  δεν μπορούσα να το δω ότι υπάρχει τόση εκτίμηση για το σύλλογο και το έργο του. Νόμιζα πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον, δεν είχα πια ελπίδα. Πλέον είμαστε χαρούμενοι, γιατί σιγά-σιγά μπορούμε να επαναδραστηριοποιηθούμε , και …συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον’, γνωστοποίησε.

Το πιο αισιόδοξο όμως είναι ότι μέσα από αυτή την περιπέτεια αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η παράδοση που συνεχίζουν οι Ξανθιώτες σε ότι αφορά την προσφορά και την αλληλεγγύη :’ήταν τόσο συγκινητική η στήριξη. Έδειξαν τέτοια κατανόηση αντιλαμβανόμενοι ότι είμαστε εθελοντές που από αγάπη αναλαμβάνουμε να φέρουμε σε πέρας όσα περιστατικά μας ανέθεταν.

Οι πόροι μας ήταν οι συνδρομές μας. Ζώα σε άσχημη κατάσταση μετά από τροχαία, άρρωστα, εγκαταλελειμμένα που απαιτούν ιατρική φροντίδα, φάρμακα , τροφή. Από ένα σημείο και μετά, ενώ προσπαθούσαμε να μειώσουμε το ποσό, τα έξοδα διογκώνονταν και το βαρέλι έδειχνε να μην έχει πάτο…Όλα αυτά τα κατανόησαν οι συμπολίτες, οι οποίοι απέδειξαν ότι αγαπούν και εμάς αλλά και τα ζώα. Πλέον μπήκαν στο πνεύμα της φιλοξενίας των ζώων που εντοπίζουν, έστω και προσωρινής, και μας ρωτούν πως μπορούμε να βοηθήσουμε για να βρεθεί ανάδοχος…Θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω από καρδιάς και τους υπόσχομαι ότι αύριο στη συναυλία θα περάσουν υπέροχα. Αυτά τα παιδιά -σ.σ. το συγκρότημα ‘Λάχνισμα’- μεταδίδουν απίστευτη θετική ενέργεια. Θα τραγουδήσουμε και , γιατί όχι, θα χορέψουμε όλοι μαζί…’, επισημαίνει η κ. Τζεμπραηλίδου.

Σημειώνεται ότι η συναυλία είναι εντελώς δωρεάν για όλους. Είναι το ‘αντίδωρο’ των ‘Αδέσποτων Φίλων’ για την αγάπη , την εκτίμηση και τη στήριξη που εισέπραξαν κατά τη διάρκεια της περιπέτειας τους. Όμως θα υπάρχουν στο χώρο τα κομψοτεχνήματα που ετοιμάζουν τα μέλη του συλλόγου και θα διατίθενται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές – 2 με 3 ευρώ- για όσους θέλουν να βοηθήσουν το σύλλογο. Σε χίλιους τόνους πάντως το διευκρίνισε η πρόεδρος :’ η συναυλία είναι δωρεάν για όλους’.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή οι ‘Αδέσποτοι Φίλοι’ έχουν υπό την προστασία και τη φροντίδα τους 82 ζωάκια στο καταφύγιο και περίπου 15 –τα περισσότερα άρρωστα υπό αγωγή- στα γραφεία τους. Κάποιοι συμπολίτες συνδράμουν στο κόστος φροντίδας με εικονικές υιοθεσίες, δηλαδή αναλαμβάνουν μέρος της κάλυψης των μηνιαίων εξόδων ζώων του καταφυγίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά
Τοπικά