Εκκλησιαστικό σχολείο Ξάνθης: Σε πορεία ανάπτυξης, υποστηρίζοντας την ουσιαστική εξέλιξη των μαθητών

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για το νέο σχολικό έτος στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Ξάνθης την Πέμπτη  15 Σεπτεμβρίου 2022,  από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, με την παρουσία  εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

«Αρπάξτε την ευκαιρία για μάθηση…»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων προέτρεψε τους μαθητές, κατά την ρήση του Αποστόλου Παύλου «δράξασθε παιδείας», να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται και να οπλισθούν με γνώση, η οποία θα αποτελέσει αναφαίρετο προσόν στην πορεία της ζωής τους

 Μάλαμα Σιδηροπούλου

Η Προϊσταμένη Β/θμιας Εκπ/σης κα. Μάλαμα Σιδηροπούλου αναφέρθηκε στις χριστιανικές αρχές και ηθικές αξίες, οι οποίες καλλιεργούνται στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο, καθιστώντας το,  σημαντικό χώρο ανάπτυξης των προσωπικοτήτων των μαθητών.

 Εύη Στυλιανίδου

Η Προϊσταμένη Α/θμιας Εκπ/σης κα. Εύη Στυλιανίδου, τόνισε την αναβάθμιση της Σχολικής Μονάδας σε Πρότυπο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο, στοιχείο το οποίο καθιστά πλεονέκτημα την φοίτηση σε αυτό, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά της για την σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού, που δίνει αναπτυξιακή πορεία στο σχολείο αλλά ευρύτερα και στον τόπο.

Μανώλης Φανουράκης

Ο Μανώλης Φανουράκης, μέλος της σχολικής εφορείας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης και Αντιδήμαρχος Ξάνθης, εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ξάνθης που απουσίαζε στην Αθήνα, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές  που πέρασε η εκπαίδευση μαζί με όλη την κοινωνία στα χρόνια της πανδημίας και τόνισε τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο σχολείο για την περιοχή,  που διδάσκει ήθος, πίστη και αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό στον συνάνθρωπο.

Δημήτρης Δόντσος

Ο Δημήτρης Δόντσος, θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ, ευχήθηκε καλή νέα σχολική χρονιά, χωρίς προβλήματα, με την Περιφέρεια να είναι αρωγός στην προσπάθεια, τονίζοντας ότι τα παιδιά έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει το σχολείο, αλλά και τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία,  στην απόκτηση ουσιαστικής γνώσης.

Χριστίνα Σταμούλη

Η Δ/ντρια του Εκκλησιαστικού σχολείου κα. Χριστίνα Σταμούλη,  ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και στήριξή τους στο σχολείο και αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του διδακτικού προγράμματος, το οποίο επιβάλλει η αναβάθμιση του σχολείου σε Πρότυπο, ανακοινώνοντας την υποχρεωτική λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων στα μαθήματα ειδικότητας (Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική και Εικονογραφία) καθώς και στην γυμναστική. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο και δημιουργία.

Παρόντες στη τελετή ήταν ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, η Προϊσταμένη Β/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης κα. Σιδηροπούλου Μάλαμα, η Προϊσταμένη Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης κα. Στυλιανίδου Ευμορφία, η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης της Σχολικής Μονάδας κα. Αγγελοπούλου Άννα, ο κ. Καμέας Νικόλαος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Εργου, καθώς και Εκπρόσωποι του Αστυνομικού Δ/ντή και του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης.

Επίσης παρόντα τα μέλη της σχολικής εφορείας: Εμμανουήλ Φανουράκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Θεοδώρα Συμπιλίδου, πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού και Παιδείας. Επίσης γονείς και κηδεμόνες μαθητών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά