Χ. Σταμούλη-Χ. Αντικουλάνης: Το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο της Ξάνθης αναπτύσσεται και πρωτοπορεί

Το Εκκλησιαστικό σχολείο,  σύμφωνα με το Υπουργείο και τις οδηγίες της Υπουργού κα. Κεραμέως, έχει μετατραπεί σε  Πρότυπο Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο και αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά, περισσότερη ευθύνη, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες για τους μαθητές του σχολείου.

Στο ιδιαίτερο περιβάλλον του Σχολείου, μέσα στη φύση,  οι μαθητές απολαμβάνουν  τις δυνατότητες που δίνονται από το σχολείο και με ηρεμία, χαρά και ελπίδα, η κατάκτηση της γνώσης, με αρωγούς τους έμπειρους εκπαιδευτικούς του σχολείου, πραγματοποιείται ως μια απλή διαδικασία, που αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην εξέλιξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών.

Χριστίνα Σταμούλη

Θα λειτουργήσουν υποχρεωτικά  εκπαιδευτικοί όμιλοι  στα μαθήματα ειδικότητας στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, στην  Εικονογραφία καθώς και στην γυμναστική, που δίνουν πνοή και εφόδια στους μαθητές, με δημιουργικές ώρες ουσιαστικής  μάθησης και ώρες πειραματισμού, δράσης και διάδρασης, σημείωσε η Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης κα. Χριστίνα Σταμούλη, ενώ αναφέρθηκε στην ελπιδοφόρα αύξηση των μαθητών κατά 40% περίπου, φέτος σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των μαθητών στους 110.

Ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τις προηγούμενες σχολικές χρονιές από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ξάνθης για την αναβάθμιση και την τόνοση του Εκκλησιαστικού Σχολείου της Ξάνθης που έφερε αποτελέσματα, με το σχολείο να αποκτά μια νέα δυναμική, μια νέα προοπτική, κατέληξε η κα. Σταμούλη.

Η κα Σταμούλη ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πληρότητα που παρουσιάζεται στο σχολείο σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με άμεσο όφελος στους μαθητές και στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία.

Χάρης Αντικουλάνης

Η Εκκλησιαστική Εστία συνεχίζει την πορεία της φιλοξενώντας μαθητές από άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και μαθητές από το εξωτερικό, κυρίως από τα Βαλκάνια που έρχονται στο σχολείο, μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της δομής κ. Χάρης Αντικουλάνης.

Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για το σχολείο αλλά και την κοινωνία, καθώς οι υπηρεσίες στην εκκλησιαστική Εστία Ξάνθης προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές, λύνοντας ζητήματα που πολλοί αντιμετωπίζουν σε αυτή τη συγκυρία, με δυσκολίες στην καθημερινότητα, με δυσκολίες επιβίωσης.

Οι απογευματινοί κύκλοι δραστηριοτήτων θα λειτουργήσουν μετά τη λήξη του ωραρίου του σχολείου και το ενδιαφέρον των μαθητών είναι μεγάλο. Σε αυτή την προσπάθεια θα ζητήσουμε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου που πάντα ανταποκρίνεται δίνοντας ελπίδα για το αύριο της εκπαίδευσης, για το μέλλον της κοινωνίας μας, κατέληξε ο κ. Χάρης Αντικουλάνης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά