Καρυόφυτο: την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το Μνημόσυνο του άδικου σφαγιασμού των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βουλγάρους

Οι φετινές εκδηλώσεις για το Μνημόσυνο του άδικου σφαγιασμού των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βουλγάρους, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, θα πραγματοποιηθούν την 25 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Κυριακή.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, Βουλγαρικό Στρατιωτικό Απόσπασμα, έλαβε εντολή να εκτελέσει τους Έλληνες Χριστιανούς κατοίκους του Καρυόφυτου και να κάψει το χωριό. Έτσι κι έγινε και τριάντα οκτώ (38) αθώοι Έλληνες σφαγιάστηκαν και μαζί με αυτούς και ο Βούλγαρος Πρόεδρος του χωριού.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης  θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις:

 Ώρα 10:15

Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Καρυοφύτου ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ.

 Ώρα 10:30

Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ και αμέσως μετά ακολουθεί ομιλία για το χρονικό της ημέρας.

 Ώρα 10:45

 Κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, από τους Βουλευτές, το Στρατηγό Διοικητή Δ΄ ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Διοικητή του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγους, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Καρυοφύτου, το Σύλλογο Απογόνων Προσφύγων Άνω Καρυοφύτου, το Σύλλογο Καρυοφυτιανών, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης του σφαγιασμού των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βουλγάρους, ενημερώνοντας την αρμόδια υπηρεσία,  έως την Πέμπτη 22/09/2022 στα τηλ.: 2541350111-103-112.

Για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 παρακαλούμε να βρίσκεται μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε Φορέα ή Σύλλογο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Σταυρούπολη