Ποδηλατοπαιχνίδια από τον "Πήγασο" στην Κεντρική Πλατεία. Το 2ο ΓΕΛ έδωσε δυναμικό παρόν. Ο Δήμος Ξάνθης συνέδραμε στην εκδήλωση.

Περισσότεροι από 100 ποδηλάτες -όλων των ηλικιών- πέρασαν από τα ειδικά διαμορφωμένα «ποδηλατικά τερέν» που έστησε το Αστικό- Παιδικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ, ενώ δοκίμαζαν την τεχνική τους στα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής. Αυτά περιλάμβαναν ποδηλατική τραμπάλα, αναπηδήσεις σε εφαλτήριο, ράμπα, ελιγμούς ανάμεσα σε κώνους, τοποθέτηση μπαλονιών και διαπέραση μέσα από «λούκι», ενώ το πρόγραμμα περιείχε και τεχνητά εμπόδια με χαλίκια, όπως και ισορροπία στο ποδήλατο.


Παραπέρα είχε στηθεί το 2ο θεματικό τερέν από τους υπεύθυνους του Ξανθιώτικου συλλόγου που προέβλεπε τη δημιουργία οριοθετημένου από ταινίες χώρου, μέσα στον οποίο γινόταν διαδοχικά ποδηλατο-παιχνίδια ισορροπίας, βραδυπορίας, όπως και επιτάχυνσης, πάντα με την επίβλεψη ειδικών εθελοντών από τον ΠΗΓΑΣΟ. Ευχάριστη έκπληξη της εκδήλωσης ήταν για μια ακόμη φορά η παρουσία της μασκώτ του συλλόγου ΠΗΓΑσούλης, που έκλεψε την καρδιά των παιδιών και μοίρασε χαμόγελα, φιλιά και φωτογραφίες προς όλους.

Ιδιαίτερη παρουσία είχαν οι λιλιπούτειοι μικροί ποδηλάτες που έκαναν τα πρώτα τους βήματα, με την καθοδήγηση των υπευθύνων και τις πολύτιμες συμβουλές των  έμπειρων ποδηλατιστών του ΠΗΓΑΣΟΥ, ενώ να τονιστεί ότι το ΔΣ του συλλόγου είχε για όλους να δανείσει από ένα ποδηλατικό κράνος, προτρέποντας όλους να το αποκτήσουν και να το χρησιμοποιούν!  Οι μαθητές από σχολεία της πόλης είχαν στην πλειοψηφία την τιμητική τους και ιδιαίτερα το 2ο Γ/σιο Ξάνθης το οποίο συνέβαλε και καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.
Από κει και πέρα συμμετοχή είχαν γονείς με παιδιά, ενήλικες και φίλοι του ποδήλατου, ενώ οι θεατές χειροκρότησαν γενικότερα την προσπάθεια του ΠΗΓΑΣΟΥ για τα μηνύματα που έστειλε τους δημότες προτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν ποδήλατο.

Ο χώρος του πάρκου έναντι του ΟΤΕ και δίπλα στην οδό Ηρώων αποδείχτηκε εν τέλει ιδανικός για τα ποδηλατοπαιχνίδια, γεγονός που δικαίωσε τις επιλογές των υπεύθυνων και έδωσε ώθηση και κουράγιο για την συνέχεια και επανάληψη του πετυχημένου πλέον θεσμού και στο εγγύς μέλλον. Άλλωστε το πρόγραμμα δράσεων του ΠΗΓΑΣΟΥ προβλέπει παρόμοιες ποδηλατο-εκδηλώσεις παιχνιδιών τόσο στον νέο ποδηλατόδρομο (έναντι γηπέδου ΑΟΞ) όσο και στο πάρκο Μ.Αλεξάνδρου. Τα ευχάριστα μηνύματα ήρθαν και από τους επαγγελματίες της περιοχής του κέντρου καθώς αρκετοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνδράμουν και να βοηθήσουν, προσφέροντας αναψυκτικά και ροφήματα σε συμμετέχοντες και θεατές.

Κατά τα άλλα για μια ακόμη φορά ο ΠΗΓΑΣΟΣ παρέδωσε μαθήματα άψογης διοργάνωσης καθώς οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να έχουν κεντρικό πτυσσόμενο κιόσκι, σταντ στάθμευσης ποδηλάτων, φαρμακείο και είδη παροχής τεχνικής βοήθειας, όπως και υποδειγματική ροή στην όλη διοργάνωση.

Στην μεγάλη Ξανθιώτικη ποδηλατική γιορτή παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξή του στις δράσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ, ενώ εξέθεσε εν συντομία στο ΔΣ του συλλόγου την νέα δημιουργία ποδηλατοδρόμου (!) στην δυτική είσοδο της πόλης και αν όψει κατασκευής και αναδιαμόρφωσης του οδικού κομματιού από το ύψος του κόμβου Αστυνομικής σχολής και μέχρι τα πρώτα φανάρια της 28ης Οκτωβρίου (φόρος).

Αξίζει τέλος να τονιστεί η διευκόλυνση που παρείχε σε παρευρισκομένους η δημοτική αστυνομία, καθώς ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης είχε ενημερωθεί έγκαιρα και υποσχέθηκε την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στην όλη εκδήλωση του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Η επόμενη εκδήλωση για τον Ξανθιώτικο σύλλογο είναι για το Σάββατο στις 6 Απριλίου και ώρα 12.00 με σημείο συνάντησης – αφετηρίας τον ΟΤΕ και διαδρομή στους πεζόδρομους της Δαγκλή και Ελπίδος, προσφέροντας σε όλους τους ποδηλάτες δωρεάν σφυρίχτρες προκειμένου να ξεσηκώσουν όλους τους θαμώνες και να δηλώσουν την αγάπη τους για το ποδήλατο!
Πέρα από τις εκδηλώσεις συνεχίζονται κάθε Κυριακή οι ήπιες και εύκολες ποδηλατοβόλτες για μικρούς και μεγάλους με εκκίνηση στις 11.00 από την κεντρική πλατεία.

Αθλητικά
Κοινωνικά
Τοπικά