Η ΔΡΑΜΙΝΗ ΠΟΛΥΝΑ ΜΠΑΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΕΞ

 

Το βιβλιοπωλείο Πυργελή η ΦΕΞ και οι Εκδόσεις Νίκας παρουσιάζουν το  βιβλίο της Πολύνας Γ. Μπανά με τίτλο «Μικρές Ρωγμές».

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.30μ.μ. στην αυλή με τα χαμάμ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς:

Βίκυ Τσελεπίδου και Θανάσης Μουσόπουλος

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο μουσείο.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Νίκας η συλλογή διηγημάτων της Πολύνας Γ. Μπανά με τίτλο «Μικρές Ρωγμές».

Την εισαγωγή της συλλογής υπογράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας ενώ το έργο του εξωφύλλου ανήκει στον Βασίλη Βαφειάδη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Γυναικεία συνθήκη και συνθηκολόγηση, με ηθικές που δικαιολογούν «ολίγον από ξύλο». Μπορεί μια παντρεμένη γυναίκα να δηλώσει απούσα από την αναπαραγωγική αποστολή του γάμου; Sweet sixteen κορίτσια, μπάρμαν των κεντρικών μπαρ, αλκοόλ (πολύ αλκοόλ), χάπια και… αθωότητα. Πώς καταλήγει ένας τμηματάρχης β’ που βαθιά μέσα του νιώθει ποιητής;

Ποιες είναι, τελικά, οι ΜΙΚΡΕΣ ΡΩΓΜΕΣ των ανθρώπων;

Όλος ο μικρόκοσμος της ελληνικής περιφέρειας και, κατ’ ακολουθίαν, η ίδια η ανθρώπινη φύση, μπροστά σ’ ένα μεγεθυντικό φακό. Αντιλήψεις και νοοτροπίες, μοναξιά και σχέσεις εξουσίας, αδυναμίες και πάθη, μέσα από μικρές ανθρωποκεντρικές ιστορίες, με πολλαπλά νοήματα που σε κάνουν να σκεφτείς, να προβληματιστείς ή και να αναθεωρήσεις.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Πολύνα Γ. Μπανά γεννήθηκε το 1968, στη Δράμα, όπου και κατοικεί. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής καθώς και του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μάστερ) στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση. Έχει μελετήσει, επίσης, τη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία (Diplome d’ Etudes Francaises-2eme degre, Οption: Litterature) και την ιταλική γλώσσα (Diploma di Lingua Italiana).

Είναι δικηγόρος και, συγχρόνως, νομική σύμβουλος του Δήμου Δράμας.

Δραστηριοποιείται συστηματικά, εδώ και δεκαετίες, στην παρουσίαση βιβλίων λογοτεχνίας και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων. Από το 2021, είναι υπεύθυνη για τις παράλληλες λογοτεχνικές εκδηλώσεις Αίθρια Λογοτεχνικά Απογεύματα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων (α’ έκδοση: Ιούνιος 2017, β’ έκδοση: Νοέμβριος 2017).

Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Τα Ποιήματα του 2017 (2018), στην ανθολογία μικροδιηγήματος Με μια σχεδία (2020), στον συλλογικό τόμο διηγημάτων 1821. Μέσα από τη ματιά σύγχρονων συγγραφέων (2020), στο ανθολόγιο ποίησης Εφ ’ ενός γίγνεσθαι; 2 ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ 2021. (2021) και στον συλλογικό τόμο διηγημάτων Γενέθλια Πόλη (2022). Ποιήματα, διηγήματα και λογοτεχνικές μεταφράσεις της έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά, λογοτεχνικά περιοδικά καθώς και σε ιστολόγια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά