Η 30η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με την ευκαιρία του εορτασμού ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, ο οποίος καθιερώθηκε με το ΠΔ 1/2007 «Καθιέρωση της 30ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών», θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

 08:00 Ε π ί σ η μ η έ π α ρ σ η τ η ς σ η μ α ί α ς στο χώρο του Ηρώου παρουσία αρχών με απόδοση τιμών από διμοιρία 18 οπλιτών με έναν επικεφαλής και τη στρατιωτική μουσική, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

10:15 Δ ο ξ ο λ ο γ ί α στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τη φιλόλογο του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής Ευθυμία Καραπούλη.

10:45 Κ α τ ά θ ε σ η σ τ ε φ ά ν ω ν στο Ηρώο της πόλης, από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.

  18:50 Υ π ο σ τ ο λ ή τ η ς σ η μ α ί α ς στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από διμοιρία 18 οπλιτών με έναν επικεφαλής και τη στρατιωτική μουσική, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά