Κοντός προς Τέντε:"να δοθεί τέλος στην άτυπη ομηρία, στην οποία ακραίες ομάδες οδηγούν τους πολίτες της Ξάνθης."

Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  με αφορμή την τελευταία συμπλοκή την Πέμπτη 28 Μαρτίου στην Κ. Πλατεία της Ξάνθης  .

Η  επιστολή :

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Είμαι υποχρεωμένος να σας επισημάνω προσωπικά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Ξάνθη, εξαιτίας των συνεχών και κλιμακούμενων σε ένταση συγκρούσεων ανάμεσα σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών και να ζητήσω την άμεση παρέμβασή σας.

Η κατάσταση εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για την πόλη της Ξάνθης, δεδομένου ότι οι συμπλοκές των δύο πλευρών εκτυλίσσονται σε δημόσιους χώρους, στερώντας από τους πολίτες το αναφαίρετο δικαίωμα να αισθανθούν ασφάλεια στην καθημερινότητά τους και να κινηθούν ελεύθερα στη πόλη τους.

Αποκορύφωμα της έντασης που κλιμακώνεται τους τελευταίους μήνες είναι το επεισόδιο που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, την Πέμπτη 28-3-2013, σε ώρα που τα καταστήματα λειτουργούσαν κανονικά, στο οποίο τυχαίως ήμουν προσωπικά μάρτυρας.

Για μία ακόμη φορά, αντιεξουσιαστές και οπαδοί της Χρυσής Αυγής συνεπλάκησαν με σφοδρότητα, κρατώντας ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και φόβο στους διερχόμενους πολίτες και τον τραυματισμό ενός νεαρού, ανυποψίαστου διερχόμενου , ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο Νοσοκομείο Ξάνθης και να νοσηλευτεί και τον οποίο το ίδιο βράδυ επισκέφθηκα προκειμένου να πληροφορηθώ για την κατάσταση της υγείας του.

Κύριε Πρόεδρε,

η κατάσταση γίνεται καθημερινά περισσότερο εκρηκτική κι επικίνδυνη για τους αθώους πολίτες της Ξάνθης.

Κατά συνέπεια θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει, άμεσα, παρέμβαση από τις αστυνομικές αρχές και να είναι συνεχής η παρουσία της Προϊσταμένης της Εισαγγελικής αρχής στην Ξάνθη και η με απόλυτη προτεραιότητα παρακολούθηση της υπόθεσης αυτής, ώστε να δοθεί τέλος στην άτυπη «ομηρία», στην οποία οι ακραίες αυτές ομάδες οδηγούν τους πολίτες της Ξάνθης."

Πολιτικά